Спецпроєкти

Українські банки почали випускати електронні картки для виплат за вакцинацію


Найбільші роздрібні банки розпочали випуск платіжних карток «єПідтримка», на які з бюджету буде нарахована 1000 грн за вакцинацію. Відкрити картку можна вже зараз, але гроші почнуть перераховувати з 19 грудня. 

Про це йдеться на сайті «єПідтримка».

Які банки вже підтримали ініціативу?

В Альфа-Банку підтримали ініцативу і повідомили, що вони вже запустили можливість оформити цифрову картку в мобільному додатку Sense, на яку протягом 10 днів після подання заяви надійдуть відповідні кошти. Щоб отримати тисячу, клієнти банку мають оновити Sense SuperApp та в розділі «Швидкі дії та функції» та оформити картку «єПідтримка».

Крім того, Альфа-Банк обіцяє, що клієнти, які відкриють у них картку, отримають на свій рахунок додаткові 100 грн. 

Можливе отримання виплат і через monobank. Щоб оформити картку, потрібно оновити застсоунок і у верхньому меню, там, де вибір карт, натиснути «Відкрити карту», ​​далі треба вибрати карту «єПідтримка».

Наразі ініціативу підтримало ще два банки — АБанк та Укргазбанк.

В ПриватБанку обіцяють відкрити цифрову картку єПідтримка «за два кліки у Приват24». Для того, щоб оформити картку, потрібно у застосунку Приват24 зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» та вибрати картку єПідтримка. Після підписання заяви на відкриття картки варто лише натиснути підтвердження, щоб відправити дані в «Дію».

Скільки карток вже відкрито?

Вакциновані українці швидко розпочали оформлення карток для виплат. Відтак, станом на момент написання новини, відкрито всього 302 310 карток.

  • monobank — 255 039;
  • Абанк — 25 611;
  • Альфа-банк — 21 660.

Наразі, інші банки проходять процес підключення до єПідтримки. Невдовзі список банків, у яких можна оформити картку для виплат, розшириться. Виплата коштів розпочнеться з 19 грудня.

Пілот єПідтримки

Крім того, застосунок «Дія» прпоонує долучитися до пілотного проєкту єПідтримки. Так ви зможете стати першими, хто отримає кошти за вакцинацію. Пілот стартує 13 грудня. Щоб записатись, потрібно оновити застосунок «Дія» до останньої версії, увійти в застосунок та відповісти на запрошення.

Раніше ми розповідали про виплату вакцинованим, як отримати та куди витратити.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь