Спецпроєкти

Зарплати в українському ІТ-секторі цьогоріч зросли на 20-40% – експерт


Зарплати в українському ІТ-секторі цьогоріч зросли на 20-40%. Усе залежить від компанії, посади та кваліфікаційного рівня.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на керівну партнерку міжнародного IT-рекрутингового агентства CNA International IT Владу Лященко.

Деталі

Від початку 2021 року зарплата спеціалістів в ІТ-секторі значно зросла:

  • у junior-спеціалістів заробітна плата зросла на 20-25%;
  • у senior-спеціалістів – на 30-40%.

Якщо зрівняти зарплати на початку та наприкінці року, то в січні 2021 вона становила $8000, а вже в грудні цього ж року зарплата може коливатися від $12 000 до $14 000.

За словами експертки, наразі на ринку ІТ-спеціалістів України виникла складна ситуація. Роботодавцям важко знайти потрібного спеціаліста, який добре володіє необхідними навичками та має адекватні зарплатні очікування.

Окрім того, потреба в найманні рекрутерів та розробників значно зросла у зв’язку з тим, що українці під час пандемії активно почали працювати на американські та європейські компанії.

Відтак найзатребуванішими спеціалістами у 2021 році стали ІТ-рекрутери та DevOps-інженери й frontend-розробники. Зазначимо, що кількість відкритих вакансій на посаду ІТ-рекрутера за рік зросла у 9,5 раза.

Раніше ми розповідали про рейтинг зарплат програмістів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь