Спецпроєкти

Створюватимуть NFT-ігри та метавсесвіт: IdeaSoft зливається з харківським стартапом PULS Software


Компанія IdeaSoft, що входить до Sigma Software Group, придбала харківський стартап із розроблення програмного забезпечення та ігрових технологій PULS Software.

Про це повідомляють у Sigma Software Group.

Хто це такі?

Sigma Software Group – це українсько-шведська компанія, що надає ІТ-послуги підприємствам, розробникам програмних забезпечень і стартапам. Компанія має регіональні офіси в семи країнах: у Польщі, США, Швеції, Австрії, Великій Британії, Австралії та Канаді. Її головні напрямки діяльності: розроблення програмного забезпечення, продуктів і застосунків; аутсорсинг проєктів «під ключ»; підтримка та обслуговування програмного забезпечення; аналіз юзабіліті; UX/UI-дизайн; анімована графіка тощо.

Її заснували у 2002 році як Sigma Group. У 2006 році Sigma Group купує 60% української компанії з Харкова Eclipse Software. Після злиття компанію перейменовують на Sigma Software Group. У січні 2021-го вона поглинає ще одну харківську компанію IdeaSoft, зберігаючи водночас її ідентичність, структуру та підходи.

«Об’єднання із Sigma Software дозволило нам посилити конкурентну перевагу компанії та повчитися на досвіді Sigma Software у створенні бізнес-процесів та організації робочих процесів. Консолідація досвіду розширила кадровий потенціал обох компаній», – заявив співзасновник IdeaSoft Владислав Полікарпов.

Компанія, яку купують зараз, – це PULS Software. Харківський стартап розробляє програмне забезпечення, ігри, зокрема у віртуальній і доповненій реальностях. Після злиття з IdeaSoft стартап матиме назву Eventyr.

Навіщо українсько-шведській компанії харківський стартап?

Одним з основних бізнес-векторів Eventyr у Sigma Software Group стане робота над Web 3.0, NFT-іграми та метавсесвітом.

«Злиття дозволить нам глибше вивчити домени NFT Gametech, використовуючи ключові знання IdeaSoft й Eventyr. Це цілком відповідає поточному росту глобального ринку», – коментують IdeaSoft.

За прогнозами CEO IdeaSoft Андрія Лазоренка, найближчими п’ятьма роками сегмент NFT-ігор активно розвиватиметься. Тому є потреба в появі компаній, які працюватимуть у нових блокчейн-екосистемах. В IdeaSoft уже приходили запити від клієнтів на розроблення NFT-ігор, але компанії не вистачало навичок у цьому сегменті. Після поглинання PULS Software й утворення Eventyr ця гілка компанії Sigma Software Group зосередиться на проєктах у галузі NFT-геймінгу та Web 3.0.

Що таке NFT-ігри?

NFT – це унікальні цифрові предмети на блокчейні. NFT дозволяє використовувати цифрові предмети в іграх як персонажів, матеріали або інші речі, якими можна торгувати. Внутрішньоігрові NFT можна продавати іншим колекціонерам і гравцям, заробляти в такий спосіб криптовалюту, а отже, заробляти гроші.

Ігри NFT переважно представлені на Ethereum і Binance Smart Chain (BSC). Деякі пропонують битви з колекційними персонажами, наприклад у CryptoBlades й Axie Infinity, а інші використовують колекційні карти, наприклад Sorare.

Щоб почати грати, потрібно зробити певний внесок, наприклад придбати внутрішньоігровий NFT-продукт, завдяки якому ви зможете грати. Граючи цим предметом чи персонажем, ви підвищуєте його унікальність, і згодом зможете продати іншому гравцеві чи колекціонеру вже дорожче.

Проте є ігри, які не потребують внеску та є частково безплатними. Частково, тому що зазвичай вони працюють за системою рlay-to-win, коли більшість ігрових активів платні. Зрештою, щоб виграти в цих іграх, ви маєте купити певні атрибути або мати дрібку удачі. Але спробувати все ж можна. Ось, наприклад:

Особливості цих ігор у тому, що в них можна заробляти, монетизувати свій ігровий досвід, розвивати екосистему блокчейн. Але є і мінуси: потрібно в них вкладатися, заробіток залежить від криптовалюти та продажів внутрішньоігрових активів, а це постійні ризики. Геймери постійно мають вдосконалювати своїх персонажів і купувати доповнення для перемоги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь