Спецпроєкти

У Франції для дівчат до 25 років контрацептиви стали безплатними


З 1 січня 2022 року у Франції контрацептиви для жінок віком від 18 до 25 років стали безплатними. Раніше це було доступно лише для неповнолітніх дівчат.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Що сталося

Із суботи, 1 січня, у Франції доступ до контрацептивів став безплатним для жінок віком від 18 до 25 років.

«З 1 січня 2022 року система медичного страхування покриватиме витрати на контрацепцію та пов’язані з нею процедури (щорічну консультацію лікаря, біологічні аналізи)», – повідомляє Міністерство охорони здоровʼя Франції.

Напередодні влада провела дослідження, яке показало, що молоді жінки часто відмовляються від використання протизаплідних засобів із фінансових причин.

«У віці від 18 до 25 років жінки є дуже вразливими. Адже вони позбавляються багатьох прав неповнолітніх і дуже нестійкі в економічному плані», – розповіла речниця французької групи захисту прав жінок En Avant Tous Луїзу Делавʼє.

За оцінками французької влади, програмою зможуть скористатися до трьох мільйонів жінок. Для них стане безплатним доступ до протизаплідних пігулок, внутрішньоматкових спіралей, контрацептивних пластирів та інʼєкцій.

Зазначимо, що раніше контрацепція була безплатною у Франції лише для неповнолітніх дівчат. Окрім того, це практикують і в інших європейських країнах: Німеччині, Бельгії, Нідерландах та Норвегії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь