Спецпроєкти

У Польщі померла вагітна жінка через заборону на аборти


У Польщі вагітна жінка загинула через закон про заборону абортів.

Про це повідомляє правозахисна організація Strajk Kobiet.

Подробиці

Наприкінці грудня до лікарні Ченстохова прийняли жінку, вагітну двійнятами. Через кілька днів один із двійнят помер. Та через чинне законодавство, яке забороняє вивільнення мертвого плода, жінці не зробили операцію.

За кілька днів друга дитина теж померла, і лише тоді лікарі зробили аборт, бо виявили загрозу життю породіллі. Та за цей час у жінки розвився сепсис, який і став причиною смерті.

Протести

Громадяни Польщі вчергове протестують проти законодавства, яке обмежує проведення абортів.

Нещодавня смерть породіллі – не перший випадок, коли через чинні закони не вдалося врятувати жінок з ускладненнями перебігу вагітності.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Strajk Kobiet (@strajk_kobiet)

За словами лідерки страйку Марти Лемпарт, подібні мітинги – це завжди боротьба за права людей на життя. Марта звинувачує владу у смерті породіллі й зазначає, що це могло статися з будь-якою жінкою через запроваджені обмеження законодавства.

Польща – європейська країна, у якій діє одна з найсуворіших заборон на проведення абортів. Переривання вагітності дозволене лише в тих випадках, коли дівчина / жінка завагітніла внаслідок зґвалтування або вагітність може загрожувати її життю.

У листопаді минулого року померла вагітна жінка, якій лікарі відмовилися зробити аборт, хоча підтвердили патологію плода, несумісну із життям. Причиною смерті породіллі став септичний шок.

Раніше ми повідомляли, що Євросоюз ухвалив резолюцію про право на легальний і безпечний аборт.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь