Спецпроєкти

22 лютого в Україні можливі кібератаки – Держспецзв’язку


Команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) попереджає про можливі кібератаки на вебсайти державного сектора, банківського сектора та сектора оборони України. 

Подробиці

Інформація про можливі кібератаки 22 лютого спочатку з’явилася на сайті Raidforums (чорний онлайн-ринок, за допомогою якого хакери реалізують викрадені дані). У повідомленні йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на вебсайти, що містяться в зоні домену .ua. 

Наразі, як повідомляє CERT-UA, це повідомлення на форумі недоступне. 

Держспецзв’язку просить громадян України в разі будь-яких кіберінцидентів або підозрілих дій щодо інформаційно-комунікаційних систем інформувати урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України. 

У січні цього року вже відбулася масштабна кібератака на сайти держустанов України. Тоді не працювали сайти МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінрегіону, Мінекології та «Дії». Згодом у Центрі стратегічних комунікацій при Міністерстві культури знайшли «російський слід» у хакерській атаці на українські сайти. Тоді ж заявили, що кібератака пов’язана з поразкою Росії на переговорах щодо майбутньої співпраці України з НАТО.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь