Спецпроєкти

Путін сказав Макрону і Шольцу, що сьогодні визнає незалежність «ДНР» та «ЛНР»


Президент РФ Володимир Путін провів телефонні розмови з президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцем, повідомляє Interfax з посиланням на прес-службу Кремля.

«Путін інформував про підсумки розширеного засідання Ради Безпеки Російської Федерації, на якому розглядалася поточна ситуація навколо Донбасу в контексті постанови Державної Думи з питання про визнання Донецької та Луганської народних республік», – йдеться у повідомленні.

«З огляду на все це президент Росії повідомив, що найближчим часом має підписати відповідний указ», – інформує прес-служба.

Канцлер Німеччини Шольц засудив намір визнати ОРДЛО. Про це повідомляє Європейська правда. 

«Канцлер Шольц засудив плани Росії визнати так звані “Донецьку та Луганську народні республіки” незалежними державами. Такий крок буде кричуще суперечити Мінським домовленостям про мирне врегулювання конфлікту на сході України та буде одностороннім порушенням цих домовленостей з боку Росії», – заявив речик Штеффен Гебештрайт.

Крім цього, голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, якщо Росія визнає дві «республіки» ОРДЛО, то він активує санкційну процедуру ЄС.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь