Спецпроєкти

Путін заявив про початок військової операції на Донбасі


Президент Росії Володимир Путін виступив зі зверненням до громадян, в якому повідомив про початок військової операції на Донбасі.

Зробив він це в ефірі російських телеканалів

«Обставини вимагають від нас рішучих та негайних дій. Народні республіки Донбасу звернулися до Росії з проханням про допомогу. У зв’язку з цим, відповідно до статті 51, частина 7 Статуту ООН, з санкції Ради Федерації та на виконання ратифікованих Федеральними Зборами договорів про дружбу та взаємодопомоги з ДНР та ЛНР, мною прийнято рішення про проведення спеціальної військової операції», – сказав Путін у телезверненні до росіян.

У Кремлі кажуть, що не планують повну окупацію країни. Однак москва прагне до її демілітарізації

«Її мета (спецоперації Росії) – захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму, і для цього ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України, а також передачі суду тих, хто вчинив численні криваві злочини проти мирних жителів, зокрема і громадян РФ», – сказав Путін.

Путін наголосив, що Росія поважає і поважатиме суверенітет країн СНД. «Ми з повагою ставимося і будемо також ставитися до всіх новостворених на пострадянському просторі країн. Ми поважали і поважатимемо їх суверенітет. І приклад тому – допомога, яку ми надали Казахстану, який зіткнувся з трагічними подіями, з викликом своєї державності та цілісності» , – нагадав він.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь