Спецпроєкти

На Takflix вийшов фільм про молодь на київському рейві «Схема»


В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшла короткометражна стрічка «Присвячується молоді всього світу ІІ» режисерського дуету Яреми Малащука і Романа Хімея.

Подробиці

Документальний фільм фіксує досвід перебування на найбільшій український техно-вечірці та світанок після неї.

Режисери документального хіта «Зарваниця» продовжують досліджувати натовп на межі кіно та сучасного мистецтва.

Фільм доступний для перегляду на території України. 50% з продажу квитків перерахують у фонд «Повернись живим».

«Присвячується молоді всього світу ІІ» – це документальна стрічка, що фокусується на одній нічній техновечірці в Києві та молоді, що забувається в ритмічних рухах. Медитативні кадри, спалахи світла, змінене сприйняття часу. Що трапляється, коли рейвери після вечірки виходять із темряви в ранкове світло?

Стрічку одночасно можна сприймати як фільм-дослідження і як сучасний відеоарт.

Режисери отримали гран-прі конкурсу «Молоді українські художники» (МУХі) у 2019 році та відзнаку за найкращий короткометражний документальний фільм на фестивалі Internacional de Cine Silente 2019 у Мексиці.

Про режисерів. Ярема Малащук і Роман Хімей народилися в Коломиї. Випускники Інституту екранних мистецтв Київського національного університету кіно, театру і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. Художники, режисери, оператори. Гран-прі конкурсу молодих українських художників МУХі 2019, спеціальний приз у 2018 році й головну нагороду на премії PinchukArtCentre у 2020 році.  Співпрацюють як кінематографісти з Metahaven, Філіпом Сотниченко (короткометражні фільми «Син», «Технічна перерва», «Цвях») та Ніконом Романченко («Поза зоною»).

Прем’єра їхнього дебютного документального фільму «Зарваниця» відбулася на Міжнародному кінофестивалі Docudays UA у 2020 році. Фільм отримав спеціальну нагороду на харківському MeetDocs 2020. Входять до шорт-листа конкурсу Future Generation Art Prize 2021.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь