Спецпроєкти

Wi-Fi в укриттях освітніх закладів: як долучитися до проєкту Мінцифри


Українські дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети безоплатно отримають роутери та необхідну техніку для швидкісного інтернету в укриттях від телеком-компаній. Про це повідомляють в Мінцифрі.

Подробиці

З 1 серпня частина українських закладів освіти почнуть очне навчання. До нього допускаються тільки ті заклади, які мають обладнане укриття – в Україні це зараз 30% шкіл.

У пріоритеті Мінцифри – забезпечити у всіх укриттях якісний Wi-Fi. 

Міністр цифрової транформації Михайло Федоров розповів, що в Міністерстві вже готують передати до закладів освіти перші 2500 роутерів та 1000 модемів від соціально відповідальних компаній.

Крім цього, планується забезпечити школи ноутбуками. Минулоріч до закладів освіти надійшло понад 62 тисячі ноутбуків, цьогоріч Google передасть Україні ще 43 тисячі хромбуків. Області, які найбільше постраждали від війни, вже отримали ноутбуки від UNIСEF.

Федоров зазначив, що питання безпеки дітей та вчителів залишається найголовнішим, тому наявність укриттів у школах та їхню якість зараз активно перевіряє ДСНС.

Як долучитися до проєкту Мінцифри?

Представники закладів освіти зможуть подати заявку на Wi-Fi в укриттях через онлайн-форму. Згодом Мінцифра створить дашборд, де в реальному часі можна буде відстежувати, скільки отримано заявок і звідки.

Провайдери та соціально відповідальні компанії також можуть долучитися, подавши заявку через форму.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь