Спецпроєкти

100 українців безкоштовно отримають біонічні протези кінцівок від Unlimited Tomorrow


Сотні людей в Україні через війну втратили кінцівки. Завдяки співробітництву українських та міжнародних компаній в партнерстві з Національним реабілітаційним центром «Незламні» стає можливим встановити якісні протези.

Подробиці

Виробник високоякісних біонічних протезів рук Unlimited Tomorrow , Singularity Group, глобальна організація Singularity Group, український фонд Red Line, креативна агенція Tabasco оголосили про партнерство із Національним реабілітаційним центром «Незламні» Першого медичного об’єднання Львова.

Завдяки ініціативі вартістю 1 млн доларів 100 людей людям з ампутованими кінцівками отримають функціональні протези. 

У Unlimited Tomorrow створюють високоякісні біонічні протези кінцівок широко доступними для тих людей, які їх потребують найбільше. Завдяки використанню технології пацієнти отримали доступ до протезів кінцівок за допомогою процесу 3D-сканування, 3D-моделювання, 3D-друку, розумних алгоритмів і віртуального спілкування. Технологія скорочує час і знижує ціну високофункціонального протеза руки з 20 000 – 100 000 доларів або більше до приблизно 10 000 доларів за кінцівку.

Першим українцем, який вже отримав свій біонічний протез, 32-річний львів’янин Юрій Бахір. Чоловік втратив кінцівку внаслідок вибухової травми. Нині він звикає до біонічної руки і сподівається, що завдяки їй зможе жити максимально повноцінно.

01/3

На таку кінцівку уже чекають кілька українських захисників. Серед них – 41-річний Олександр Яшук, який втратив кінцівку у бою біля Чорнобиля.

Для Олександра протез – це можливість бути незалежним:

«Там в бою, коли я побачив, що руки немає, я насправді зрадів, що хоч сам живий. Що я ще буду зі своїми рідними, побачу їх, а вони мене. І зараз ця рука для мене – це шанс бути незалежним і корисним. Я зможу їздити на мотоциклі і піднімати рамки з медом на пасіці. Це важливо».

Наступні кілька протезів для пацієнтів Першого медичного об’єднання Львова уже в процесі виготовлення. Також у медзакладі приймають замовлення на встановлення біонічних кінцівок рук.

Щодо запиту на протези просять звертатися до Першого медичного об’єднання Львова за телефоном +380 800 333 003 або писати на фейсбук-сторінку.

Раніше ми повідомляли про Meta History: першу платформу про війну в Україні з використанням AR/VR та стрімінгових технологій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь