Спецпроєкти

На Takflix вийшов українсько-ісландсько-французський екологічний трилер. Частина коштів з продажу квитків – у фонд «Повернись живим».


В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшов українсько-ісландсько-французський екологічний трилер «Гірська жінка: на війні» режисера Бенедикта Ерлінґссона. Стрічка порушує теми екології, активізму, російсько-української війни та усиновлення українських сирот.

Фільм доступний лише на території України. 10% з продажу квитків перерахують у фонд «Повернись живим».

Сюжет, знімання та світова прем’єра

«Гірська жінка: на війні» – це історія ісландки Хатли, диригентки хору та еко-активістки, яка намагається заподіяти роботі алюмінієвого заводу у своєму містечку. Під час однієї зі своїх найсміливіших операцій Хатла отримує новини: її заявку на удочеріння дівчинки схвалено. Тоді жінка вирушає в Україну, де на неї чекає чотирирічна Ніка з Донеччини.

Зйомки «Гірської жінки: на війні» відбувалися в Ісландії та Україні. У фільмі взяли участь виконавиці автентичної української музики Ірина Данилейко, Галина Гончаренко і Сусанна Карпенко. Разом із режисером Ірина Клименко як керівниця Лабораторії етномузикології Національної музичної академії адаптувала тексти пісень, що звучать у фільмі. Співпродюсером стрічки від України виступив Сергій Лавренюк.

Світова прем’єра стрічки відбулася у 2018 році на 71-му Каннському міжнародному кінофестивалі: фільм брав участь у 57-й конкурсній програмі «Тиждень критики». Стрічка отримала нагороду Консорціуму письменників і композиторів (SACD).

«Гірська жінка: на війні» відкривав 9-й Одеський міжнародний кінофестиваль 2018 року; того ж року фільм висунули претендентом від Ісландії на 91-шу премію «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації за найкращий фільм іноземною мовою.

Раніше ми анонсували жіночий stand-up у Squat 17b: збиратимуть кошти на зимовий одяг для військових.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь