Спецпроєкти

У прокат виходить козацький трилер «Максим Оса: золото Песиголовця». Прибуток від показів – на фінансування виробництва ударних дронів «ОСА»


Відучора в широкий прокат вийшов козацький пригодницький трилер «Максим Оса: золото Песиголовця». Його вихід на великі екрани приурочений до 14 жовтня – Дня захисника України та Дня українського козацтва.

З 13 жовтня стрічку можна подивитися в усіх кінотеатрах України. Прибуток від прокату скерують на виробництво високопілотажних коптерів «Оса».

Якщо хочете долучитися і підтримати виробництво ударних дронів

01/2

Фільм знятий за мотивами графічного роману Ігоря Баранька «Максим Оса». Це перша в історії українського кінематографу екранізація коміксу.

У 2013 році стрічка перемогла на 4-му пітчингу Держкіно. Наступного року проєкт був законсервований, але у 2015 -му виробництво поновилося з новим режисером. У травні 2019 року виробник фільму ТОВ «Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. О. О. Ханжонкова» змінив власника і директора, тож у стрічці змінився генпродюсер, а за кілька місяців – режисер, яким став Мирослав Латик, який мав своє бачення стилістики фільму.

Тож у першій українській екранізації коміксів тоді змінили сценарій, наново провели акторський кастинг та почали знімання.

«Максима Осу» знімали у Кам’янці-Подільському Хмельницької області , зокрема у державному історичному музеї-заповіднику і Національному історико-архітектурному заповіднику «Кам’янець». Також знімання відбувалися у Пущі-Водиці Київської області та в селі Великі Межирічі Рівненської області. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь