Спецпроєкти

Військові облігації вже можна придбати через «Дію»: як це зробити


У застосунку «Дія» можна купувати військові облігації. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

bit.ua поясняє, що таке військові облігації, чому вони є важливими для швидшої перемоги України і як придбати їх в «Дії».

Що таке військові облігації?

Це цінні папери, які випускає держава під час воєнного стану. Купуючи облігації, ви даєте державі в борг гроші і отримуєте їх назад з відсотками. Ці кошти витрачають на армію – тобто облігації є таким само способом підтримати ЗСУ, тільки ще й отримати за це бонус (відсоток доходу від цінних паперів).

З початку повномасштабної війни в Україні можна купити облігації через банки та ліцензовані брокерські компанії. Купувати облігації можна як у відділеннях банків і через мобільні застосунки. Тепер така послуга доступна і в «Дії».

Які є облігації в «Дії»?

Вони різняться за:

  • датою виплат – на строк до 1,5 року;
  • відсотками доходу – від 11 до 16% річних;
  • назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій – Херсон, Мелітополь, Маріуполь або Крим тощо.

Вартість однієї військової облігації – від 900 гривень. Можна придбати будь-яку потрібну вам кількість.

Як купити облігації в застосунку?

У оновленій версії застосунку є розділ Військові облігації. В ньому ви можете обрати, яку саме облігацію (або облігації) придбати і оплатити. Це займе всього кілька хвилин.

Облігації продаватимуть через партнерів, серед яких «АльфаБанк» і «УкргазБанк».

У дату виплат, яка вказана при купівлі облігації, ви отримуєте відсоток – від 11 до 16% річних. Кошти надійдуть на картку єПідтримка.

З плюсів – за купівлю облігацій через «Дію» не стягується комісія. Також облігації не обкладаються податками.

Військові облігації в «Дії» з'являться через кілька днів — купити їх можна  буде без комісії просто на головному екрані застосунку - ITC.ua

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь