Спецпроєкти

Лук’янівське СІЗО розгорнуло «Пункт незламності»: фото


«Київський слідчий ізолятор», або Лук’янівське СІЗО, повідомило про відкриття у своєму приміщенні «Пункту незламності».

«“Пункт Незламності – це місце вашої безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. У ньому є електрика, тепло, інтернет та альтернативне живлення», – йдеться в повідомленні.

Пункт Незламності при СІЗО знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 13, в приміщенні для прийому громадян (за межами режимної території). Повідомляють, що він функціонує цілодобово та безкоштовно.

Через велику кількість жартівливих коментарів і питань про те, чому генератор на фото знаходиться у приміщенні, під постом обмежили можливість коментування.

«Пункт незламності» – місце, де можна пережити тривалу відсутність електрики. Розгортання таких пунктів по всій країні анонсував президент Володимир Зеленський після чергових обстрілів з боку рф. 22 листопада він звітував про підготовку вже більше чотирьох тисяч таких пунктів і заявив – в майбутньому їхня кількість збільшуватиметься.

За словами Зеленського, у цих місцях безоплатно і цілодобово будуть доступні електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка.

Згодом Зеленський дорікнув меру Києва Віталію Кличку за погану підготовку до розгортання пунктів. Кличко у відповідь заявив, що у нього в місті вистачає роботи, і він вважає недоречними «політичні танці». Найближчим часом влада разом з мером має проінспектувати «Пункти незламності», перевіривши, чи працюють вони і чи оснащені всім необхідним.

Мапа пунктів, яка постійно оновлюється, доступна на сайті nezlamnist.gov.ua.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь