Спецпроєкти

Населення планети вже завтра стане 8 млрд людей – прогноз ООН


За прогнозами, 15 листопада 2022 року чисельність населення світу досягне 8 мільярдів людей, повідомляється на сайті ООН.

Подробиці: де чисельність населення зростає найактивніше

В ООН зазначають, що така чисельність стане важливою віхою у розвитку людства.

Найбільший приріст показують Азія та Африка, найменший (відсутність зростання чисельності) – Європа.

Для збільшення кількості людей з 7 до 8 мільярдів людей знадобилося 12 років. А от чекати на 9-й мільярд доведеться вже близько 15 років, тобто до 2037-го. На сайті ООН пояснюють, що це свідчить про уповільнення темпів зростання людської популяції загалом.

До 2058 року, за прогнозами організації, на Землі проживатиме 10 мільярдів людей.

Раніше ми повідомляли, що гендерна рівність запанує у світі тільки через 136 років. На відтермінування досягнення рівноправ’я зокрема негативно вплинула пандемія. Найменший гендерний розрив є у країнах Північної Європи: Ісландії, Норвегії, Швеції, Фінляндії.

Також ми писали, що населення Німеччини зросло до рекордного рівня через українських біженців. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну (24 лютого 2022 року) до Німеччини прибуло 750 000 українців. У звіті, який публікує Федеральне статистичне управління, йдеться – за шість місяців 2022-го населення Німеччини збільшилося на 1% (це 843 000 осіб).

У 2021 році ми публікували матеріал про зменшення кількості населення України майже вдвічі до кінця цього століття. У цьому дослідженні ще не було проаналізовано вплив повномасштабної війни.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь