Спецпроєкти

Послуга «посилка у кредит» від Нової пошти – як це працює?


Нова пошта анонсувала послугу «посилка у кредит». Тепер клієнти, які замовляють товар із післяплатою, можуть забрати його, а сплачувати вартість протягом року, повідомляють у пресрелізі компанії. Водночас продавець товару отримає кошту одразу після огляду клієнтом посилки і підтвердження отримання.

«Посилка у кредит» – кому доступна і як замовити

Послуга доступна для громадян України віком від 18 до 65 років, які користувалися послугами НП протягом останніх пів року та мають добру кредитну історію.  

Посилку в кредит може оформити тільки замовник товару і тільки у відділенні Нової пошти.

Кредит надається на 12 місяців і на товар від 1000 гривень. Максимальний розмір кредиту розраховується індивідуально.

Дізнатися свій кредитний ліміт може кожен у мобільному застосунку в Особистому кабінеті або у відділенні НП. 

За користування кредитом потрібно сплатити комісію – 2% від суми запозичення на місяць та річну ставку 0,00001%. Наприклад, якщо ви замовили мультиварку вартістю 3000 грн із післяплатою і хочете взяти посилку в кредит, загальна сума кредиту становитиме 3135 грн. Розраховується це так: вартість товару 3000 грн + вартість доставки 55 грн (по місту + коробка) + комісія за грошовий переказ 80 грн (2% + 20 грн).  Щомісячний відсоток по кредиту буде 62,7 грн (2% від суми кредиту), тому щомісячний платіж – 324 грн. Загальна переплата за 12 місяців становитиме 752,4 грн .  

Як скористатися послугою «Посилка в кредит»:   

  • замовте товар із післяплатою у будь-яке відділення Нової пошти;  
  • огляньте посилку із товаром і скажіть оператору-касиру, що хочете забрати посилку в кредит;  
  • надайте оператору оригінали паспорту з пропискою та ідентифікаційного коду або скористайтеся документами через «Дія». Важливо, що документи мають бути одного формату – або оригінали, або «Дія»;  
  • на номер телефону отримувача надійде SMS із паролем для підписання документів в електронному вигляді;  
  • повідомте пароль з SMS оператору-касиру та забирайте посилку.   

Сплачувати кредит потрібно щомісяця рівними частинами протягом року у будь-якій фінансовій установі або відділенні Нової пошти. Також кредит можна погасити достроково без додаткових комісій і доплат.

Раніше ми повідомляли, що через застосунок «Нової пошти» відтепер можна доручити право отримання посилки іншій людині – от як це зробити.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь