Спецпроєкти

Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму


Європейський парламент сьогодні, 23 листопада, визнав російську федерацію державою-спонсором тероризму. Рішення ухвалила більшість депутатів: 494 європарламентарі підтримали його, 58 проголосували проти, 44 – утрималися.

Подробиці

Європарламент закликає ЄС вжити заходів для ініціювання всебічної міжнародної ізоляції рф. Зокрема йдеться про членство росії в міжнародних організаціях та органах, як Рада Безпеки ООН. У резолюції йдеться про необхідність скорочення дипломатичних відносин з державою-терористом та зведення контактів з її офіційними представниками до мінімуму.

Також наголошується на можливості закриття російських центрів науки і культури по всьому світу, які діють під егідою та керівництвом російських дипломатичних представництв і сприяють російській державній пропаганді.

Європарламент закликає також активно розслідувати будь-який обхід санкцій, накладених на рф через збройну агресію проти України.

Рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму, підтримав і привітав Володимир Зеленський. Президент України наголосив, що рф необхідно ізолювати на всіх рівнях і притягнути до відповідальності, щоб покласти край її багаторічній політиці тероризму в Україні та світі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь