Спецпроєкти

Як Мінцифра розвивала IT-індустрію у 2022 році?  


У Мінцифри продовжують підбивати підсумки та розповідають про важливі події та проєкти 2022-го року.

Подробиці

  • Простір Дія.Сity 

Мінцифра запустила Дія.Сity 8 лютого під час Diia Summit. Сьогодні резидентами є вже 414 компаній. Серед них — Reface, Ajax, Monobank, MacPaw, Visa, GlobalLogic, KyivstarTech, Genesis тощо. 

  • Стимулювання інвестицій

Спільно з американською венчурною компанією ffVC запустили Blue&Yellow Heritage Fund — перший американський венчурний фонд для українських стартапів. Також  домовилися з легендарним акселератором Кремнієвої долини Plug&Play про підтримку українських стартапів. 

  • Світові конференції

Презентація української ІТ-екосистеми на світових технологічних  конференціях — Web Summit, TechCrunch Disrupt, CES, VivaTech тощо. За результатами участі у міжнародних подіях, цього року українські стартапи залучили понад  $10 000 000 додаткового фінансування.

  •  Е-резидентство 

Сформували правову базу проєкту — Президент України вже підписав відповідний закон.

Мета — дозволити іноземцям у кілька кліків зареєструвати бізнес в Україні, віддалено розвивати його і сплачувати податки тут за вигідними умовами. 

  • Проєкт IT Generation

2200 українців здобувають якісну безоплатну освіту у найкращих IT-школах. Частина з них вже випустилися та навіть знайшли свою першу роботу в IT. 

  • Віртуальні активи 

Президент підписав Закон, який дозволить запустити легальний ринок віртуальних активів в Україні. Разом з Нацкомісією у Мінцифри продовжують роботу над Податковим законопроєктом, щоб у новому році криптобізнес зміг працювати офіційно.

  •  Україна приєдналась до Європейського Блокчейн Партнерства в статусі спостерігача. Була створена спеціальна робоча група для прискорення впровадження технології блокчейн у сферу державного управління.
  • Освітній курс із криптограмотності

Безоплатне навчання для українців безпечного використання віртуальних активів. Навчання стартує в лютому на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова Освіта.

Перетворити Україну на великий IT-хаб — наша амбітна мета, – наголошують у Міністерстві.

Раніше ми повідомляли, що у Мінцифри підбили підсумки року цифрової незламності.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь