Спецпроєкти

Apple планує запустити виробництво власних дисплеїв у 2024 році, відмовившись від Samsung


Apple має намір почати використовувати власні екрани в гаджетах у 2024 році. Компанія прагне знизити обсяги технологічного партнерства з Samsung та LG, та збільшити кількість власних компонентів. Про це повідомляє Bloomberg.

Подробиці 

Компанія планує розпочати із заміни дисплея в Apple Watch до кінця наступного року, запровадивши технологію microLED. У подальшому Apple буде використовувати такі дисплеї для інших пристроїв, включаючи iPhone. Такі зміни нададуть компанії більше контролю над дизайном та можливостями своїх продуктів.

Дисплеї наступного покоління годинники Apple Watch забезпечують яскравіші та насиченіші кольори, що змушують контент виглядати так, ніби він намальований поверх скла.

Перехід до власного дисплея у Apple триває вже багато років. Bloomberg вперше повідомив у 2018 році про плани компанії щодо розробки власних дисплеїв. Цей крок завдасть удару компаніям Samsung Display Co. та LG Display Co, двом основним постачальникам екранів для годинника.

Samsung є основним світовим виробником дисплеїв і випускає власну версію microLED для телевізорів. У свою чергу Apple, розробивши власні екрани, могла б краще налаштовувати свої пристрої та посилити свої позиції.  

У Apple вже відмовились від чіпів Intel Corp. у своїх компʼютерах Mac на користь власних розробок і планують зробити те саме з ключовими бездротовими компонентами у iPhone.

Раніше ми повідомляли, що Apple відходить від масового виробництва у Китаї. З квітня по грудень 2022 року Apple експортувала iPhone з Індії на суму понад $2,5 млрд. Стрімке зростання обсягів експорту продукції Apple з Індії ілюструє, як компанія нарощує операції за межами Китаю. До цього у країні пройшла хвиля протестів, через що значно скоротились обсяги виробництва.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь