Спецпроєкти

Apple відходить від масового виробництва у Китаї: експорт iPhone з Індії перевищив $2,5 мільярда


З квітня по грудень 2022 року Apple експортувала iPhone з Індії на суму понад $2,5 млрд. Цей показник майже вдвічі перевищує суму попереднього року та демонструє, що компанія прискорює відхід від виробництва гаджетів у Китаї. Про це повідомляє Bloomberg.

Подробиці

Постачальники Apple компанії Foxconn і Wistron Corp. експортували гаджетів на суму понад $1 млд за перші дев’ять місяців фінансового року, що закінчується в березні 2023 року. Ще один великий контрактний виробник Apple Pegatron Corp. має намір до кінця січня перевезти гаджетів за кордон на суму близько $500 млн, – розповіли джерела виданню.

«Стрімке зростання обсягів експорту Apple ілюструє, як вона нарощує операції за межами Китаю, де хаос на головному заводі Foxconn у Чженчжоу виявив вразливі місця в ланцюжку постачання компанії та змусив її скоротити оцінки виробництва», – зазначають анонімні джерела. 

Ми повідомляли раніше, що протести на виробництві Apple Inc. в китайському місті Чженчжоу можуть призвести до недовипуску близько 6 мільйонів iPhone Pro в цьому році.

«Apple, найдорожча компанія у світі, почала збирати свої останні моделі iPhone в Індії лише минулого року. Це є значним відривом від практики резервування за гігантськими заводами в Китаї, якими керують її основні тайванські складальники, включаючи Foxconn», – пише агентство.

У той час як на Індію припадає лише частка виробництва iPhone, зростання експорту є передумовою зробити країну альтернативою Китаю – постачальником продукції для всього світу, додає агентство.

У попередньому матеріалі ми розповідали, що найбільший завод із виробництва iPhone скоро запрацює на повну потужність у Китаї. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь