Спецпроєкти

«Разом — незламні»: на вокзалі Херсона відкриють фотовиставку про український спротив


16 січня в Херсоні відкриється фотовиставка  «Разом — незламні», присвячена українському спротиву. Про це повідомляє медіапроєкт Ukrainian Warchive. 

Подробиці 

Виставка відбудеться всередині залізничного вокзалу Херсона. У тому самому приміщенні, де розташований «пункт незламності», де можна зігрітись і зарядити гаджети. 

Серед фотографів, які беруть участь у виставці, — Анастасія Власова, Арсеній Герасименко, Євген Малолетка, Катя Москалюк, Макс Левін, Олексій Фурман, Саша Маслов, Сергій Гудак, Тімоті Фадек, Юрко Дячишин. 

«Головна ідея виставки –  бажання підтримати херсонців, засвідчити їм солідарність та затвердити їхню віру в перемогу. Знаючи, що мешканці Херсона щодня на власні очі бачать усі жахіття війни, ми свідомо відмовилися від надто важких світлин на виставці. І в той же час – намагалися не спотворювати реальність», – зазначає організатор виставки та співзасновник Warchive Євген Сафонов. 

Це перша виставка в Україні, організована Ukrainian Warchive. Проєкт архівує знімки, що документують життя країни під час повномасштабного вторгнення, залучає фінансову підтримку для українських фотографів і влаштовує фотовиставки, присвячені війні, в Європі та інших частинах світу. 

Херсон був окупований російськими військами 24 лютого 2022 року. 11 листопада 2022 року українські війська увійшли до Херсону, протягом дня місто було остаточно звільнено від окупантів та повернулось під контроль влади України. 

Раніше ми повідомляли, що 10 січня відбулось відкриття фотовиставки «Київ – незламне серце Європи».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь