Спецпроєкти

Український діджитальний досвід розповсюджується світом: USAID надав $650 тисяч на масштабування Дії


Для розробки аналога Дії в інших країнах USAID планує надати близько 650 тисяч доларів допомоги. Це дозволить підтримати потенційних країн-партнерів у розробці єдиного застосунку для надання державних послуг, повідомляє Мінцифри. 

Подробиці 

Уже понад 10 країн активно вивчають та планують перейняти досвід Дії.  Перший застосунок на базі Дії розпочав роботу в Естонії.

Під час Всесвітнього економічного форуму міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся з адміністратором USAID Самантою Павер для обговорення партнерства у просуванні досвіду цифрової трансформації України.

За підтримки USAID з перших днів роботи Міністерства був розробений застосунок, портал та 80% державних послуг, якими сьогодні користуються українці в Дії. 

Досвід України у розбудові цифрової держави допоможе іншим країнам надавати зручні послуги та ефективного ними управляти. 

Раніше ми розповідали, що Естонія переймає українські технології та досвід цифровізації держпослуг і запроваджує застосунок mRiik на базі «Дії». Повноцінний запуск роботи додатку планується на середину 2023 року. 

Також ми повідомляли, що що у США можуть запровадити застосунок, подібний до української «Дії». Також зацікавленістю подібним застосунком висловила Молдова.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь