Спецпроєкти

Apple зафіксувала зниження прибутку вперше за три роки – причини


Компанія Apple повідомила про загальну виручку в розмірі $117,2 млрд за останній квартал 2022-го, що на 5,5% менше, ніж за той же період 2021-го року. Про це повідомляє видання Finance Times.

Подробиці

Зменшення показників відбулося після того, як на заводі Foxconn, де виробляється переважна більшість iPhone 14 Pro і Pro Max, пройшла хвиля протестів серед робітників. Це призвело до зниження поставок гаджетів. 

Виконавчий директор Тім Кук сказав – проблеми з поставками у Китаї, що впливають на постачання iPhone, було вирішено, додавши: «Зараз ми знаходимося на етапі, коли виробництво відповідає нашим вимогам. Тож проблема залишилася позаду».

Також Кук наголосив – дохід за перший квартал цього року також буде меншим, ніж у попередньому році. Але водночас у компанії очікують, що продаж iPhone «прискориться».

Незважаючи на зменшення рівня доходу, Apple не оголошувала про скорочення робочих місць, позначивши себе як «єдину технологічну компанію, яка уникла масових звільнень останнім часом»

Раніше ми повідомляли, що Apple відкладає випуск окулярів доповненої реальності, які мали вийти у 2023-му, через технічні проблеми.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь