Спецпроєкти

Дев’яте березня: наслідки масованого обстрілу по всій території України


Сьогодні, 9 березня, рф вчергове обстріляла територію України. Це вже п’ятнадцятий масований обстріл з боку держави-спонсору тероризму за останні місяці.

Наслідки обстрілів

ЗСУ за ніч збили 34 крилаті ракети і 4 дрони-камікадзе, повідомив головнокомандувач Залужний. Попередньо, окупанти випустили по Україні 81 ракету.

Масована атака на об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки, – написав Президент Зеленський. «На жаль, є постраждалі і загиблі. Усі служби працюють. Триває відновлення роботи енергосистеми. Застосовувались обмеження у всіх регіонах».

Близько 4-ї ночі через російські ракетні обстріли відключилась остання лінія звʼязку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою, повідомили у компанії «Енергоатом».

Київ

Повітряна тривога у столиці тривала майже 7 годин. окупанти випустили практично всі типи свого повітряного озброєння – починаючи від шахідів і до майже всіх типів крилатих ракет.

«Завдяки роботі нашої ППО, ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено. Але, на жаль, аеробалістична ракета типу “Кинджал” (попередня інформація) влучила в обʼєкт інфраструктури», – зазначили у КМВА. 

Зранку вибухи пролунали в Голосіївському районі. Близько 7-ї ранку в Києві пролунав ще один вибух, у Святошинському районі. Горіли автівки у дворі одного з житлових будинків, двох постраждалих відправили до лікарні, – повідомив мер Кличко. 

У столиці діяли аварійни відключення світла, однак вони вже скасовані, повідомили у ДТЕК. Водночас через перенавантаження однієї з ліній екстрені відключення ще діють в частині Голосіївського, Солом’янського та Святошинського районів. 

Дніпропетровщина

Влучання були зафіксовані у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах, – повідомила Дніпропетровська ОВА. Попередньо, одна людина загинула, дві – постраждали.  

Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства.

Загалом ОК «Схід» збили над Дніпропетровщиною 7 ворожих ракет.

Житомирщина

окупанти вдарили по регіону дронами камікадзе та влучили в один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Внаслідок цього без енергопостачання нині майже 150 тисяч абонентів, зазначив голова ОВА Віталій Бунечко.

Львівщина

Голова ОВА Максим Козицький повідомив, що у Золочівському районі ракета впала у житловій зоні – почалася пожежа, яку вже загасили. Кількість загиблих внаслідок падіння ракети у Золочівському районі зросла до п‘яти. 

Рятувальники продовжують розбирають завали.

Одещина 

Одеська ОВА: внаслідок ворожого ракетного удару в області пошкоджено декілька ліній електропередач та опора. Наразі діють погодинні екстрені відключення електроенергії.

Харківщина

Сили ППО збили над регіоном 6 ракет та один безпілотник. Попередньо, зафіксовано щонайменше 15 прильотів ракет С-300, – повідомила Харківська ОВА.

Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури. Крім того, в м. Харків пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури

У Харкові немає електроенергії, води та опалення, повідомив мер міста. Окрім цього, є проблеми із мобільним зв’язком. Не курсують тролейбуси та трамваї, але на маршрути вийшли автобуси.

Херсонщина

У Херсоні зафіксували влучання по центру міста, написав перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь