Спецпроєкти

Мінкультури пообіцяло змінити порядок отримання дозволів на виїзд за кордон чоловікам призовного віку


Міністерство культури пообіцяло змінити порядок отримання дозволів на виїзд за кордон чоловікам призовного віку. Таку заяву оприлюднили після скандалу з українським стендап-коміком Андрієм Щегелем.

В інтерв’ю Роману Скрипіну Щегель розповів, що зміг виїхати як артист (отримав відповідний дозвіл від МКІП) та ухвалив рішення залишитися в Туреччині. Також стендапер пояснив – він має вже три повістки і зрозумів, що в Україні йому некомфортно:

«І я більше не можу та знайшов спосіб з***тися [поїхати – прим.ред] та пожити в комфортній психологічній обстановці».

Обурення користувачів/-ок соцмереж спровокувала також цитата Андрія про людей, які стали до боротьби за Україну:

«Я виходжу з того, що це вибір хлопців — гинути. Я щиро співчуваю кожному, хто вимушений зараз боронити Україну, бо він її любить, і щиро співчуваю Україні, що вона переживає найжахливішу трагедію у своїй історії та, мабуть, у світі зараз».

У Мінкультури вже відреагували: заявили, що Щегель порушив право виїзду за кордон, оскільки отримав тільки тимчасовий дозвіл:

«Конкретну ситуацію з порушенням наданого йому права виїзду з обов’язковим поверненням до України та ухиленням від мобілізації особи Андрія Щегеля буде взято під контроль правоохоронців».

Також у МКІП підготували та подали на затвердження Уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленський відповів на петицію щодо виїзду за кордон чоловіків без військового досвіду.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь