Спецпроєкти

TikTok може відокремитися від материнської компанії ByteDance – причини


Платформа TikTok розглядає можливість відокремлення від материнської компанії ByteDance задля вирішення проблем, пов’язаних з ризиками для національної безпеки.

За інформацією, що надійшла від анонімних джерел, Bloomberg повідомляє – у разі незатвердження чинної пропозиції компанії про співпрацю з чиновниками з націбезпеки США керівництво TikTok розглядає можливість продажу або первинного публічного розміщення акцій. Проте це буде останнім резервом, до якого компанія вдасться тільки у випадку відмови від співпраці з чиновниками з нацбезпеки.

Перед транзакцією китайський уряд повинен буде погодитися з поділом активів.

За оцінками аналітиків Bloomberg Intelligence Мандіпа Сінгха і Даміана Реймерца, TikTok може бути оцінений у 40-50 мільярдів доларів з огляду на мультиплікатори соціальних мереж та інші фактори.

Компанія опинилася під пильною увагою через свою китайську власність, що, на думку американських чиновників, може призвести до маніпуляцій або шпигунства з боку Китаю за американцями.

TikTok намагається вирішити ці проблеми, проходячи перевірку національної безпеки Комітетом з іноземних інвестицій США та погодившись на низку змін. Серед них – залучення Oracle Corp. для розміщення даних американських користувачів, перевірка ПЗ та призначення затвердженої урядом наглядової ради.

Раніше ми повідомляли, що Google представив інструменти штучного інтелекту для Gmail і Docs.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь