Спецпроєкти

Biennale Architettura 2023: Україна представить власний павільйон вперше з 2014 року


Україна візьме участь у міжнародній виставці Biennale Architettura 2023, яка проходитиме з 20 травня до 26 листопада у Венеції, повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Подробиці 

Вперше за дев’ять років Україна представить власний павільйон на Biennale Architettura 2023 під назвою Before the Future (Перед майбутнім). Тема цьогорічної Biennale Architettura — «Лабораторія майбутнього». 

Програма України буде представлена на двох локаціях, у Джардіні та Арсенале:

  • Перша локація – це приміщення з низькою стелею, яке збере відвідувачів під укриттям та надасть можливість для зустрічей тимчасових спільнот і презентацій;
  • Друга – відкритий простір, в якому акцентується увага на наших відносинах з землею.

«Війна повернула нас до тісних зв’язків з землею. Вона нас захищає, укриває, годує та об’єднує. Ще з часів Середньовіччя на території України споруджували оборонні земляні споруди – Змієві вали. Минулого року вони допомогли зупинити ворога на Київщині», – йдеться в описі проєкту.

Українська архітектурна спільнота розповідатиме історії зсередини свого контексту, розділяючи український досвід з усім світом. Це буде відкрита програма, сценарій якої розвиватиметься протягом пів року, а архітектори представлятимуть свої висловлювання в різний час і за допомогою різних форматів.

Загалом над публічною програмою працюватиме понад 30 українських архітекторок та архітекторів і представників/-ць інших дисциплін.

Раніше ми розповідали, що Україна стане почесним гостем у  Міжнародному книжковому ярмарку, що відбудеться 25-28 травня у Варшаві.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь