Спецпроєкти

«Хрещений батько штучного інтелекту» Джеффрі Хінтон звільнився з Google і застерегає щодо небезпеки ШІ


Джеффрі Хінтон, якого називають хрещеним батьком штучного інтелекту, цього тижня покинув Google. Серед причин його звільнення – занепокоєння потоком фейкової інформації, відео та фотографій в Інтернеті та можливість ШІ докорінно змінити ринок праці.

У 2021-му Хінтон разом зі своїми студентами створив нейронну мережу в 2012 році. Зараз він пояснює, що покинув Google, аби мати можливість вільно говорити про небезпеку ШІ.

Хінтон каже – він шкодує про свій внесок у галузь штучного інтелекту. Саме його дослідження допомогли свого часу прокласти шлях до сучасних систем, як-от ChatGPT.
За словами Хінтона, він до минулого року вважав, що Google був «належним розпорядником» цієї технології. Втім, його думка змінилася, коли Microsoft почала інтегрувати чат-бота у свою пошукову систему Bing.

Серед побоювань «хрещеного батька штучного інтелекту» – потенційна неможливість розпізнати правду, адже ШІ вже зараз використовують для створення реалістичнх фейків. Згадаємо, наприклад, як створене Midjourney зображення Папи Франциска в пуховику Balenciaga стало вірусним у березні .

Джеффрі Хінтон також був стурбований тим, що штучний інтелект зрештою замінить роботу помічників юристів, особистих помічників та іншу «тяжку роботу».

Головний науковий співробітник Google Джефф Дін заявив, що Google високо цінує внесок Хінтона в компанію за останнє десятиліття:

«Я дуже насолоджувався нашими численними розмовами протягом багатьох років. Я буду сумувати за ним і бажаю йому добра!

Раніше ми повідомляли, що ChatGPT вплине на 80% робочих місць працівників США.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь