Спецпроєкти

Петиція з закликом ухвалити закон про заборону книжок з рф набрала потрібну кількість підписів


Петиція до президента з проханням підписати закон про заборону імпорту та розповсюдження видавничої продукції з рф набрала необхідні 25 тисяч підписів менш ніж за два тижні.

Закон Верховна Рада ухвалила ще в червні 2022 році, але Володимир Зеленський так його і не підписав.

Закон передбачає заборону імпорту та розповсюдження видавничої продукції з рф та білорусі, а також вимагає видання книг в Україні мовою оригіналу, українською мовою, мовами ЄС або корінних народів України. Закон також має на меті заборону ввезення видань з антиукраїнським змістом.

Автори петиції звертаються до президента з закликом підписати закон, зазначаючи, що ситуація, коли парламент, книжкова галузь і громадське суспільство підтримують закон, але відсутність підпису голови держави дозволяє рф впливати на український книжковий ринок, неприйнятна.

У підтримку петиції виступили видавництва «Фоліо», «Ранок», «Віват», «А-ба-ба-га-ла-ма-га», мережі книгарень «Є» та «КнигоЛенд», а також численні громадські організації.

Детальніше про те, як рф впливала на український книжковий ринок і як це змінилося після 2014 року, читайте в нашій статті.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь