Спецпроєкти

Союз українських кінотеатрів закликав учасників Каннського кіноринку припинити співпрацю з рф до кінця війни


Союз українських кінотеатрів закликав учасників Каннського кіноринку припинити співпрацю з росією до кінця війни та встановлення справедливого миру.

Організація засуджує продажі російським компаніям прав на покази кіно в країнах колишнього срср (включно з територією України). Ця досі наявна практика ставить українських дистриб’юторів в умови, за яких вони можуть працювати з фільмами світових кінокомпаній винятково через російських посередників.

Організація наголошує на необхідності співпраці міжнародних правовласників з Україною напряму — без участі російських посередників.

У своєму зверненні Союз кінотеатрів України згадує низку іноземних кінокомпаній, які поновили свою роботу на російському кіноринку. Серед них — Lionsgate, STX, Filmnation, XYZ, Millenium, Hanway, Protagonist, Voltage, A24, Screen Media, Sierra/Affinity, Altitude, Arclight Films International, Anton Corp, Blue Box International, Pathe International, Studiocanal, Goodfellas (ex-Wild Bunch International), BAC Films, Elle Driver, Memento, Charades, Highland Film, Foresight, CJ Entertainment, WTFilms, Apollo Films, Sola Media, Latido Films та багато інших.

«Продовжувати вести бізнес в Росії означає підтримувати податками російську терористичну державу. Ці податки потім перетворюються на зброю, за допомогою якої знищують мирні українські міста, вбивають і калічать наших друзів і колег», — йдеться у зверненні.

«Союз кінотеатрів України» – профільне громадське об’єднання, створене у 2016 році. До спілки входять більшість кінотеатрів України – загальноукраїнські та регіональні мережі кінотеатрів і окремі місцеві кінотеатри («Мультиплекс-Холдинг», «Планета Кіно», «Лінія Кіно», «Оскар», «КіноТема», «Жовтень», «Сінема Сіті», «Візорія» та багато інших). 

Раніше ми повідомляли, що на Netflix можна буде подивитись фільми «Люксембург, Люксембург» і «Клондайк».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь