Спецпроєкти

Що про вас знає Threads: Meta вчергове звинувачують у порушенні конфіденційності користувачів


За декілька днів після випуску у застосунку Threads від Meta зареєструвалися 100 мільйонів користувачів. Таке стрімке зростання непокоїть експертів з питань конфіденційності, які застерігають – користувачі не усвідомлюють, наскільки багато інформації збирає цей застосунок.

Подробиці

Threads поки не запущений в Європейському Союзі через незрозумілість того, як компанія обробляє та передає дані користувачів між різними платформами.

«Деякі проблеми з конфіденційністю, пов’язані з Threads, стосуються історії Meta щодо практики конфіденційності, – заявила Каллі Шредер, старша консультантка з конфіденційності в некомерційній організації Digital Privacy Information Center (Epic). – Я не бачила доказів, що Meta проявляє прозорість стосовно використання конфіденційних особистих даних або чітко пояснює, чому вона збирає ці дані, окрім “тому що ми так хочемо”».

Meta також була оштрафована за збір конфіденційних особистих даних без належного дозволу згідно з Загальним регламентом про захист даних ЄС (GDPR).

Threads регулюється тією самою політикою конфіденційності та бізнес-моделлю, що й інші ресурси Meta. Так само, як Instagram і Facebook, новий застосунок може збирати значну кількість даних про своїх користувачів.

Представник Meta, Еміль Васкес, заявив, що програми компанії отримують будь-яку інформацію, яку користувачі вводять, включаючи дані про здоров’я, фінансову інформацію, місцезнаходження та історію веб-перегляду.

Meta не єдина в зборі та обміні даними користувачів – Twitter, TikTok та більшість інших соціальних платформ роблять те саме. Але саме Meta має один із найбільших наборів застосунків. Це дає чітку картину повсякденного життя користувачів, до якої мають доступ лише деякі компанії, крім Google, кажуть експерти.

З урахуванням популярності Threads експерти закликають бути уважними щодо інформації, яку ви надаєте застосунку і який компанія може використати.

Раніше ми повідомляли, що для видалення профілю у Threads потрібно видалити акаунт в Instagram.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь