Спецпроєкти

Історія гомілки в кіно: як куряча гомілка здобула особливе місце на екранах


Їжа теж може відігравати повноцінну роль у фільмі чи серіалі: допомагає розкривати характери персонажів/-ок, її використовують для створення комічних ситуацій або підняття важливих соціальних питань. 

Свою роль у світовому кінематографі відіграла і соковита частина курки – гомілка. Як куряча гомілка зображувалася в популярних фільмах та шоу, розповідаємо у матеріалі за підтримки бренда «Наша Ряба».

«Сімпсони»

Батько Сімпсонів Гомер є справжнім фанатом курячих гомілок. У культовому мультсеріалі (який, до речі, передбачив безліч світових подій) він часто з’являється зі смаженою курячою гомілкою. Інші персонажі, також не проти поласувати цією стравою – тож головне, що гомілок вистачає на всіх!

«Гаррі Поттер і філософський камінь»

У фільмах про Гаррі Поттера їжа посідає не останнє місце: згадаймо тільки розкішні столи з апетитними стравами у школі чаклунства. За обідами і вечерями нерідко можна побачити серед страв запечені гомілки, які так обожнює найкращий друг Гаррі Рон Візлі. Вже на першій вечері у школі Рон завзято їх поглинає (зрештою, в інших фільмах він теж не зраджує своїм харчовим вподобанням). На щастя, у Гоґвортсі не було дефіциту в їжі, тож іншим любителям гомілок їх теж вистачало. 

«Південний парк»

Як гомілки можуть відволікти від родинних проблем? У сатиричному мультсеріалі «Південний парк» однокласник головних героїв Крейг Такер за вечерею розповідає батькам про свої плани побитися з Твіком. Секрет відсутності реакції родини на це – гомілки на столі: очевидно, що всі думки героїв тільки про соковиту курочку. 

«Зелена книга»

Оскароносна стрічка «Зелена книга» присвячена зокрема проблемі расизму, яка досі залишається актуальною. Ця тема порушується навіть у сцені з гомілкою: водій Тоні, керуючись стереотипами про темношкірих, пропонує Дону скуштувати гомілку в паніруванні. Тоні аргументує цю пропозицію тим, що «ви ж усі їх полюбляєте». Дон своєю чергою намагається розвінчати хибні й расистські стереотипи, відповідаючи Тоні – колір шкіри не впливає на вподобання. 

Куряча гомілка посіла особливе місце на великому екрані. Саме ця соковита частина курочки супроводжувала героїв/-нь фільмів та серіалів через їхні будні, опинялася у гумористичних або надскладних і трагічних ситуаціях. Куряча гомілка – однозначно одна з найпопулярніших страв у кінематографі, що й доводять згадані приклади (і чимало тих, на які б не вистачило однієї статті).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь