Спецпроєкти

Українська квір-історія: видавництво «Видавництво» анонсувало книжку «Майже хороші хлопці»


Видавництво «Видавництво» анонсувало випуск книжки «Майже хороші хлопці» Дар’ї Чайки з ілюстраціями Маші Ґрімм.

«Ми видаємо українську історію, від якої у вас завмре серце», йдеться у дописі видавництва.

За сюжетом головний герой Кім потерпає від знущань, бо його особисте листування злили в мережу, і всі дізналися, що він ґей. Кім не дає відсічі кривдникам, а також перестав спілкуватися зі своїм колишнім найкращим другом з причин, яких той не розуміє.

Авторка каже, що її книжка є своєрідним протестом проти гомофобії та жестом підтримки ЛҐБТІК+. Вона додає: написаний твір спочатку опублікувала на сайті «Аркуш».

«Звертатися до видавництв не думала, якщо чесно, а самостійно видавати не мала коштів, тож просто вірила у “силу” інтернету. У той час я більше була зосереджена на просуванні книжки у мережі. Все вдалося — й зрештою це познайомило мене з “Видавництвом”», розповідає Дар’я.

За словами письменниці, в мережі книжку сприйняли дуже тепло, і вона впевнена українська квір-література заслуговує на перші полиці книгарень, а ЛҐБТІК+ спільнота мусить мати базові права людини.

Книжку «Майже хороші хлопці» можна буде передзамовити вже цієї осені.

Раніше ми повідомляли, що в соцмережах погрожували зірвати перший український квір-фестиваль Sunny Bunny – організатори звернулись до поліції.

Також ми писали, що квір-фільми «Котики» та «Зв’язок» можна подивитись на Takflix.

Обкладинка: тг-канал «Видавництва»

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь