Спецпроєкти

Future Perfect: в Україні стартує державний проєкт з популяризації англійської мови


В Україні стартує державний проєкт Future Perfect, мета якого — офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в нашій країні та надати українцям нові можливості для професії й особистого розвитку.

Подробиці

«Уряд планує запустити всеосяжну й доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів», — заявив Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 88% опитаних вважають, що українці мають обов’язково вивчати англійську мову. Окрім того, трансформація статусу англійської як мови міжнародного спілкування в Україні — важливий крок до членства в ЄС, що дасть змогу підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу, науки, освіти інновацій та органів влади.

Координуватимуть мовну програму Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України й Міністерство культури та інформаційної політики України.

« 56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою. Програма Future Perfect стане одним із драйверів змін на цьому шляху. Щоб українці могли говорити зі світом спільною мовою, обмінюватися досвідом та ділитися інноваційними ідеями», — підкреслив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

Promova пропонує українцям Premium-доступ до всіх мовних курсів на три роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower від Кембриджського університету доступна для українських викладачів та студентів.

До програми Future Perfect можуть долучатися бізнеси, організації та ініціативи, які допомагають українцям вивчати англійську мову. Долучитися до програми зі своїм проєктом можна, надіславши власні безоплатні для вивчення інструменти для розгляду на електронну пошту: osvita@thedigital.gov.ua

Раніше ми повідомляли, що поему «Кассандра» Лесі Українки видадуть англійською.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь