Спецпроєкти

Міська влада закликає киян не купувати первоцвіти, більшість з яких занесена до Червоної книги України


Напередодні сезону цвітіння первоцвітів киян закликають не купувати первоцвіти – підсніжники, проліски та інші ранньоквітучі рідкісні рослини, занесені до Червоної книги України. Про це повідомляє КМДА.

Міська влада нагадує: торгівля первоцвітами є незаконною і карається штрафом від 1 700 до 3 655 грн.

«Традиційно закликаємо киян і гостей міста не зривати і не купувати ранньоквітучі рослини. Їх масове знищення для продажу призводить до зменшення кількості первоцвітів у природі, а також загрожує їхнім повним знищенням. Маємо докласти зусиль, щоб підсніжники, проліски, сон-трава та інші рідкісні весняні рослини тішили своєю красою не тільки нас, але і прийдешні покоління», – сказав директор Департаменту Олександр Возний.

Первоцвіти належать до рідкісних і зникомих видів рослин, більшість із яких (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом.

Збирання первоцвітів не дає змоги рослинам утворити насіння, адже вони розмножуються не лише цибулинами. Зривання кількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, які в майбутньому могли б дати нове покоління.

Раніше ми повідомляли, якою була якість повітря в Києві протягом минулого року.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь