Новое место во Львове. Жареная рыба и оливье с мидиями в «Анчоусной»
Це вже другий заклад з подібною вивіскою в Україні: перша «Анчоусна» відкрилася у Києві наприкінці вересня. Відкриття третього закладу заплановано на двадцяті числа січня у Вінниці.
Львівська «Анчоусна» розташована в центрі міста на розі вулиць Корнякта і Краківської та працює по принципу забігайлівки: невеличке приміщення, демократичні ціни та швидке обслуговування.
Бронювання столиків у закладі немає, аби поїсти тут, доведеться відстояти живу чергу. Втім, варто зазначити, що черга рухається досить швидко: 10-15 хвилин максимум. Аби ви не нервували в очікуванні обіду чи вечері, вас обов‘язково пригостять чимось смачненьким: наприклад, порцією анчоусів фрі.
У меню зроблено акцент на дрібну рибу – анчоуси, барабульку, бички тощо – яку тут смажать у пивному клярі або на пательні. У який спосіб краще приготувати ту чи іншу рибу, можуть розповісти офіціанти, яких тут називають спецами по рибі.
Рибу тут можна замовити як окремо, так і у складі якоїсь страви. Must try – сирний суп з хрусткими анчоусами та бургер з анчоусами, в якому смажених анчоусів подають і як основний інгредієнт (замість котлети), і як додаток замість картоплі фрі.
Також у меню можна знайти безліч страв із рибою та морепродуктами: салати «Мімоза» та «Шуба», олів’є з мідіями або рапанами, борщ із кількою, форшмак, брускети з тюлькою та печеним перцем, смажені морепродукти, більше десяти видів устриць і багато іншого.
У меню бару – вино, ігристе, пиво, домашні настоянки, міцний алкоголь, безалкогольні напої на кшталт узвару або морсу, кава та чай. Невздовзі в «Анчоусній» планують ввести окреме меню рибних сніданків.
Дещо з меню:
- смажені анчоуси – 35 грн/100 г
- бургер з анчоусами – 98 грн
- салат «Шуба» – 35 грн/100 г
- олів’є з рапанами/мідіями – 95 грн
- брускета з печении перцем і тюлькою – 88 грн
- смажене м’ясо мідій – 65 грн/100г
- борщ із кількою – 76 грн
- устриці – від 19 грн
- лососева намазка — 98 грн
«Анчоусна»
вул. Корнякта, 1
Facebook | Instagram