Спецпроєкти

Що приготувати з редьки: 5 простих рецептів


Чому варто почати вживати редьку, чим вона корисна і що з неї приготувати — читайте в добірці.

Чим корисна редька

Редька буває різною — чорною, білою… Ні, не червона. Зелена. Чорна — найбільш корисна, але найменш смачна, оскільки має гострий, гіркий і пекучий смак. У той же час чорна редька має антибактеріальні і гоячі властивості, тому її в основному використовують з лікувальною метою. Якщо у вас проблеми зі шлунком, то такої редьки вам краще не їсти. Біла редька менш жорстка, а її гострий смак зазвичай пом’якшують сметаною, олією чи якимось маринадом. А ось зелена редька – найменш гостра, тому її можна спокійно запікати на гарнір та додавати у супи та салати.

Редька рецепти

Рис з імбиром та редькою

рис – 1 склянка

редька – 2 шт.

цибуля – 1 шт.

часник – 2-3 зубчики

імбир – невеликий шматочок

сіль, перець – за смаком

куркума – щіпка

рослинна олія

Рис відварюємо згідно з інструкцією на упаковці. Редьку та цибулю чистимо, дрібно рубаємо ножем. Імбир трьом на дрібну тертку. Часник чистимо і подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. У глибокій сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю, часник і редьку з сіллю та перцем. Коли овочі стануть м’якими, додаємо відварений рис, посипаємо куркумою та при необхідності додаємо ще сіль та перець. Смажимо ще пару хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.

Маринована редька

редька – 2 шт.

морква – 2 шт.

оцет — 1 склянка

вода – 1 склянка

сіль — 1 ч. л.

цукор – 1 ст. л.

Редьку та моркву миємо, чистимо від шкірки. Нарізаємо тонкою соломкою — можна ножем, можна за допомогою овочечистки. Складаємо по банкам. У невеликій каструлі змішуємо воду, оцет, сіль та цукор. Доводимо до кипіння, помішуючи, — чекаємо, поки сіль та цукор розчиняться. Отриманим маринадом заливаємо овочі. Чекаємо, поки охолоне, і починаємо їсти. Або ж накриваємо кришкою та зберігаємо в холодильнику.

Печена редька

редька

сіль

перець

улюблені приправи та трави

рослинна олія

Редьку миємо, чистимо, нарізаємо кубиками розміром із півпальця. Складаємо в глибоку миску, поливаємо олією, додаємо сіль, перець і улюблені спеції. Добре перемішуємо, щоб масло та приправи рівномірно укутали редьку з усіх боків. Викладаємо в один шар на змащений лист і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Запікаємо до м’якості та золотистої скоринки (близько 20 хвилин).

Редька салати

Гостра лапша з редьки

редька дайкон – 400 г

перець чилі – 1 ч. л.

цукор – 1 ст. л.

сіль — 1 ч. л.

часник – 2 зубчики

зелена цибуля – 5 пір’я

оцет – 1,5 ст. л.

Редьку миємо, чистимо і робимо локшину. Зробити це можна за допомогою спеціального спіралізатора або звичайною овочечисткою: гострими зубчиками нарізати тонку локшину. Цибулю та часник дрібно ріжемо. Складаємо все в глибоку миску, додаємо сіль, перець, цукор, поливаємо оцтом і добре перемішуємо. Подаємо як гарнір. Також таку локшину можна використовувати як добавку до салатів.

Салат з редькою та синьою капустою

редька – 3 шт.

синя капуста – половина качана (невеликого)

яблучний оцет – 2 ст. л.

олія – 3 ст. л.

свіжий шпинат – жменя

сіль, перець – за смаком

кунжутні насіння

Редьку та капусту нарізаємо тонкою соломкою. Листя шпинату ріжемо смужками. Складаємо в глибоку миску, солимо, добре стискаємо руками, щоб овочі пустили сік і просочилися сіллю. Поливаємо оцтом і олією, додаємо перець за смаком і добре перемішуємо. При подачі посипаємо кунжутним насінням. Інші рецепти салатів з редькою можна подивитися тут.

Раніше ми вже писали, як обрати стиглий авокадо.

#bit.ua
Читайте нас в
Telegram
Теги:
Мы в Телеграме
подписывайтесь