Спецпроєкти

У США планують видобувати авіаційне паливо з повітря


Повітряні сили США вивчають можливість добування палива прямо з повітря. Завдяки цьому військові бази будуть незалежними від зовнішніх джерел палива.

Про це повідомляє New Atlas.

Як це працює?

Щоб створювати вуглецево-нейтральне авіапальне E-Jet у будь-якій точці Землі, американці планують використовувати вуглекислий газ. Очікується, що для вироблення палива потрібно лише три складники:

  • вуглекислий газ;
  • вода;
  • відновлювальна енергія.

Такий процес утворення палива розробила технологічна компанія Twelve, його називають «промисловим фотосинтезом».

Навіщо це потрібно?

Військово-повітряні сили завжди прив’язані до ліній постачання, які транспортують і зберігають паливо, необхідне для утримання машин у повітрі. Наразі це дуже дорого та складно.

«Ми розглядаємо низку ініціатив, спрямованих не тільки на оптимізацію використання авіаційного палива для покращення бойових можливостей, але й на зменшення навантаження на матеріально-технічне забезпечення», – розповів заступник помічника міністра ВПС з оперативної енергетики Роберто Герреро.

Окрім того, це небезпечно, оскільки такі лінії постачання є головними цілями для сил противника. Видобування палива новим шляхом дасть змогу ВПС США бути частково незалежними від зовнішніх джерел палива.

#bit.ua
Читайте нас в
Telegram
Мы в Телеграме
подписывайтесь