Спецпроєкти

Секс по-київськи: чому українська столиця – не місце для для інтиму


sex_bit_3

184269_main

Нова колумністка bit.ua Майя Шафран сподівається, що українська євроінтеграція торкнеться і культури сексу. А також намагається розібратись в інтимних особливостях української столиці.

Перший раз

bernini-sculpture-pluto-and-proserpin-7874

Спочатку здалося, що його тут повно. Приїхала в Київ випадково, років 10 тому, вже молодим спеціалістом. Сфера моїх особистих інтересів була неформальною, як тоді казали. Тоді неформальність була більше явищем, аніж маскультурою, – знайти собі подібних коштувало зусиль. У перші же вихідні в столиці потрапила на концерт-перформенс, зараз важко згадати кого. Пам’ятаю, приміщення було «альтернативним», прокуреним й липким від алкоголю.

Звернула увагу на хлопця з точеними рисами обличчя, масивними скулами й плечами, бритою потилицею – об’єктивно сексуальний і маскулинний. Він теж звернув на мене увагу, з великою ймовірністю через розмір грудей і першу стадію сп’яніння. Тож через короткий час по розмові, я вже ритмічно дихала обличчям в подушку десь на зйомній квартирі якогось віддаленого району. Пригадую, витратила кількаденний бюджет на таксі, не бажавши з ним прокидатися. Проте, секс був технічно якісний і мене потішило, як я легко його отримала. Це вселяло надію, що у цьому місті все ок з «цим».

Гіпотеза

tumblr_m4g1q5RSN11qieh2vo1_1280

Засумніватися в тому, що зможу так часто розважатися з новими людьми, змусило те, що через тиждень побачила того самого хлопця на зовсім іншій тусовці. От тобі й місто-мільйонник – саванна вільних людей виявилась невеликою по площі.

Скільки часу пройшло відтоді, скільки простирадел було забруднено, але навіть зараз думаю, що Київ – це не місто сексу. Поки що.

Хоча можливо, прямо зараз, десь на Майдані, в тих циганських наметах активно кохаються два сумнівні елементи з претензією на революціонерів. Кохаються, втілюючи європейські цінності, за які ми виходили. Хочеться припустити, що культура сексу розвиватиметься стрімко як сучасний арт, велосипедний рух, вулична їжа та всі інші блага Європи.

Це поверхневе на перший погляд припущення містить віру в те, що Київ має шанси стати місцем зсуву літосферних плит старих моделей сексу, «якого не було». Зараз українське суспільство традиційне, але традиції ті давно не служать захистом і підтримкою особистостям нового типу. Та й усім іншим особистостям. «Традиційні цінності» якщо вони занадто традиційні, то у них заблокований доступ до всесвітньої мережі, тобто немає можливості апдейту в ногуз часом. Тоді вони заганяють нас в неврози і ми вирішуємо сексуальні проблеми агресією, поділом сфер впливу і владою. А можна навпаки: вирішувати проблеми з агресією, впливом і владою за допомогою сексу. Так приємніше.

Районування

184269_main

Немає в Києві району червоних ліхтарів Амстеру чи набережних Парижу. Є внутрішній двір Арена Сіті з курочками із силіконовими вставками, є маршрути секс-туристів – старперів із розвинутих капіталістичних країн і альфасамців з близької азіатщини на Хрещатику й Бесарабці, є ще дорогі левиці у доргих рестах й печальні гей-клуби. А сексу в центрі столиці немає. Звідки йому бути? Клубна культура так поки й не сформувалась, живуть там (орендують) здебільшого яппі, новий «середній клас», які витрачають весь час на заробляння грошей у кошт потенції.

Секс залишається пріоритетом районів, недарма названих спальними

Золота молодь в нас чомусь недалека й схоже асексуальна, це вам не «Жорстокі ігри» чи «Небезпечні зв’язки». Отож, секс залишається пріоритетом районів, недарма названих спальними. Я знаю – я там жила. Отож на районах люди тихо й впевнено трахаються після кількох пляшок пива, на синтетичних простирадлах і на фоні килимів. Але роблять це активно й можливо, отримують більше задоволення, ніж неврастеніки в центрі. У якості доказу – моя знайома, ще та феміністка й юна бізнес-леді, регулярно заїжджає туди на секс до прораба, що займався для неї будівництвом.

Прогноз

frankie-66

Повертаючись до теми європейського повороту нашої країни, не можу не відмітити це київське літо 2014. Вперше мені не захотілось тікати з міста, яке просто розквітло новими місцями – демократичними закладами хіпстерів і віпстерів, де десятки людей курять на тротуарі  до ранку, мило-кустарними авторськими кафешками, десятками фестивальних проектів просто неба з ароматом свободи.

Чим вам не лабораторний Берлін? Років 10-15 тому правда. Мені особисто ним пахне дуже. Нові формати життя столиці несуть багато можливостей для сексу. Так на днях, на Трухановому острові у новому «альтернативному» закладі на пляжі – Ангар, мене технологічно клеяв хлопець, юність якого прикривають тату й борода, прямою фразою, що він «спеціаліст по таких тілах».

Секс і Любов

tumblr_lzoq33tgnN1qieh2vo1_1280

Сподіваюсь, з назви колонки й перебігу подій у тексті стає ясно, що ми не про любов і психологію міжособистісних взаємин – достатньо про це пишуть в дитячому глянці й в солодко-рефлексивних статусах у соцмережах. Хоча дехто вважає секс ключами до любові. Ті, хто в пошуку сумісності, кому пощастило уникнути традиційно ранніх українських шлюбів. А для декого секс – втеча від тієї ж стабільної любові у стосунках – невірні чоловіки й пристрасні дами, що таки слідують своїй природі. Любов і секс пов’язані, це ясно. Кльово звісно «иметь» їх обох. Але тоді не пишуться і не читаються такі тексти.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь