Спецпроєкти

Олег Винник, KAZKA и YUKO: поздравления с Новым годом от украинских музыкантов


Пока орава фейсбучных экспертов обсуждает, какой президент страны вышел бы из Владимира Зеленского, мы хотели бы напомнить, что уже предлагали предвыборные программы украинских артистов.

Перед Новым годом мы решили пойти еще дальше и представить, что это уже случилось — и кто-то из отечественных музыкантов таки занял бы президентский пост. И пофантазировали на тему того, какими нью йер резолюшнс они бы поделились в рамках традиционного поздравления на ТВ.

KAZKA

Любі мої. Цей рік був неперевершений! Ми нарешті отримали незалежність, прибрали з життя фактори, які вже непотрібні, та розширили горизонти своєї сили. Навіть ті, хто нас не знав, тепер знають завдяки Шазаму. Які б не були перепони, ми лише трохи поплачемо, і все, стоп, більше не буде ніякого відчаю. Так, саме стоп.

Не будьте святими, кохайтесь в парі, лиш не забувайте, що все це тільки танці.

YUKO

Ребятки! Сколько всего прошло за этот год, что все и не замиксовать в одно поздравление. Разве что делать мегамикс. И то, не все события влезут. Можно и без ремиксов обойтись, главное, чтобы вы были здоровы.

Согласитесь, на смену дикому 2017-му пришел не менее дурной 2018-й. Мы, как руководители страны, пытаемся сделать бомбу-ракету из Украины, а изменения начали с себя, теперь и вам рассказываем, что там себе надумали. Ребята из Худсовета (раньше он назывался Кабинетом Министров) поддержали нас во всех начинаниях, надеемся, и вы воспримите наши идеи на ура.

Пейте-пейте, гуляйте и извините – не звоните в новогоднюю ночь – мы уже играем в «Атласе».

Cape Cod

(Играет хаус, в кадре Максим Леонидович гоняется за своим псом, а главред издания «СЛУХ» Максим Сердюк пытается найти, как переключить трек на диджейском пульте, установленном возле елки. Позже Cape Cod догоняет четвероногого друга, начинает смеяться и говорить об успехах, но ни одного слова не слышно, так как звукорежиссером президент назначил лидера группы Nravitsa Planet Ивана Марунича.)

Балдьож

Добрый вечер. Для начала мы хотели поблагодарить всех, кто за нас проголосовал. Это очень волнительно. Также огромное спасибо, что признали наше творчество самым полезным обучающим материалом года – кому пригодился рецепт борщ, а кто-то посмотрел на себя со стороны, ему стало очень стыдно, и он теперь пытается что-то сделать со своим животом.

Но так как вы выбрали нас как альтернативу скучным конъюнктурщикам и партработникам, то не будет никаких серьезных речей. Мы подготовили для вас пару юморесок.

– Кем работаешь?
– Крупье.
– В казино?
– Гречку фасую.

— Батюшка…
— Что, сын мой?
— У вас нет крестовой отвертки?

Мне часто говорят, что я классный. Правда, не весь, а только футболка.

Ходил на фотоохоту – завалил семь горизонтов.

Дети олигархов не едят борщ! Дети олигархов едят борщ каен.

И новогоднее:

– Ты любишь Деда Мороза?
– Я люблю Бабу Жару!

Latexfauna

Привіт! Круто, що цей рік закінчився, адже на носі наступний, а він точно буде ще луччє. Мені нравиться, що позитивні зміни проходять не тільки в економіці, а і в наших головах. Ми всі стали красівєй, умнєй, і це тільки початок. Не думайте, що ми іграєм просто дрім-поп. Дрім – це мрія по-англійські. І ми продовжимо мріяти.

Сподіваємося, у вас кромє ігристого вина на столі ще стоїть і аяхуаска, а настрій, як завжди, бойовий. Наступний рік чекаємо з нетерпінням, уже проводимо в кабінеті досліди з дослідницями, як можна покращити соціальні стандарти в країні вже з першого січня. Щоб зарплата була як в Австралії. Поцілував, обняв всіх. А лохам – кулю в голову от злого копа.

Stoned Jesus

Дорогие сучукрмузовцы, а также все им сочувствующие! Год выдался по-настоящему непростым. Мы сопротивлялись хайпу как могли, чистое и честное ремесло сейчас не в почете, но я хочу сказать вам: они не пройдут! Доказано на нашем примере. Мы возьмем упорством, будем сопротивляться этой фейсбучной энтропии и мемам, а Возрождение уже не за горами.

Сейчас же нам не нужно забывать о всеобщем языке музыки. Дух свободно, неопределенно приходит в движение. Он испытывает блаженство столь знакомое, столь родное, что на эти краткие мгновения он снова в своей индийской отчизне. Все милое и доброе, будущее и прошедшее, надежда и тоска пробуждаются в нем. (Стихи, которые должны произноситься под музыку.)

Наш язык был вначале много музыкальнее, и только впоследствии он стал таким прозаическим, лишился музыкальных тонов. Он стал теперь простым звучанием, звуком, если хотеть унизить это прекрасное слово. Он должен снова стать пением. Через согласные тоны превращаются в простой звук.

Курган і Агрегат

Чуєте? Карочє, самі знаєте де переночуєте. В общєм, провєрка связі, алло, как слишно? Все чікі-пікі, ми обоснувались на Банковій – тут все бомба. Безплатний чай, кофе, канфєт от прошлого багато осталось, кєкси там разні. Пирожків нема, но ми тільки ж начінаєм работать. Траса Київ – Борисполь тоже не сразу строілась.

Карочє, Межигорьє собі строіть ми не будем – нам хатя би вогзал в блаженних Близнюках достроіть і туалет перенести в зданіє. А то зімой пасажиропоток падає. Хароші новості для фермеров – ми придумали нульовий налог для всіх, хто работає на землі. Тепер осталось тільки шоб ті шнирі його проголосували і всьо – пока, Банкова, будем опять заніматься бізнесом, кукуруза там, буряк, боклажан. Ну і, конєшно, доступні кредити на «Дельту» – це наша прерога…прирога…перерогавіта? Карочє, хочем, щоб каждий чувак міг купить мопед в 2019 году.

Про город ми тоже не забуваєм. Тепер до причин остановлєнія вас для провєрки докумєнтов добавилась ще “Йшов з клєтчатой сумкой”. Планіруєм ввести адмінотвєтствєнность за ізмєну і за вкиданія друзєй. Чуєш, Толя, тобі кранти тепер!?

За нас і за наших дєвок не переживайте, привєт вчителькі передамо, попитаємся порадувать вас новими пєснями, новими пародіями на українські тєлєпередачі і високими зарплатами. А нє, то валіть в бізнес. Всьо, мир всім силянам!

Alina Pash

Вйо! Уже всі звізди зазорялись, то файно так,  я не фіглюю, ня вже все учинила, і бабрати досить вже. Звискнула “полет” одсаль всім баброшам, бо і переобовочися не вийде, преці скваданки не видать бавамутам отим. Так шо майме красьні плани на 2018 рік, ліпше ніж влони. Йоу!

O.Torvald

Идите в жопу, я ничего не хотел подобного, кто вообще меня назначил президентом, у меня тур. Слышите, забирайте эту булаву, конституцию, цепи. Хотя нет, булаву не отдам. И сейчас допью бурбон и буду звонить, чтоб возвращали Крым, я там нашел один номер. Все будет агонь!

Короче, всех с Новым годом, всем секса, взрослым – алкоголя, детям – хороших отметок в школе, хотя они никогда не пригодятся. Не надо повторять то, что делаю я, так как трюки исполнены профессионалом, рок-н-ролльщиком с многолетним стажем. Люблю жену, сына и Украину, ваш Женя!

Віктор Павлік

Любі, кохані, найкращі, найпалкіші, найсонячніші українки і українці. В цю дивовижну ніч я хотів би побажати вам кохання, незкінченного кохання, несамовитого, щоб як в останній раз. Щоби за коханою людиною хоч в Афіни, хоч у Київ, хоч у Стамбул. І без копійки грошей, звичайно. Саме тому я зараз веду переговори з лідерами лоукост-індустрії, щоб з кожного районного центру можна було добратися прямим авіасполученням хоча б до цих трьох міст для початку.

Безмежно радий, що мої гастролі майже всіма будинками культури в Україні принесли свої плоди і я переміг на виборах президента з рекордною підтримкою. Як би не було важко це говорити, але на деякий час я відкладу свою гастрольну діяльність, ба більше – заради країни навіть довелося відмовитись від кресла члена жюрі в «Х-Факторі» та «Голосі країни». А я ж так хотів познайомитись з Монатіком.

Усім міцного здоров’ячка, смачних страв на святковому столі та сімейного тепла. І не забувайте за вітаміни, зокрема за вітамін С – сальце, яйце і винце (починає заливатись сміхом і доброю посмішкою).

Fontaliza

Идите вы знаете куда? Я рок-звезда! Я ничего не хотел подобного. Кто вообще меня назначил прези… Стоооооооп. Е-мае, Галич опять украл наш текст? Да ну блин, да что же ты будешь делать. Гааааалич!!

alyona alyona

Ає, рибки. Дякую за любов, ви, сім’я, випускники молодшої групи дитсадку і баришівська флейва – все, що у мене є. Я відчуваю на своїх плечах знову груз відповідальності. Тоді – надія українського репу, а тепер – всього народу. Але будьте впевнені, я вас не підведу і зроблю все, що від мене залежить. Тим паче, перші кроки вже зроблені.

Наприклад, я залетіла на фіт до Емінема і зачитала «фак дональд трамп, якщо ви дружите з Путіним». І відразу з сенату та Білого дому послідували листи, що ніякої дружби з Москвою, вони готові нам допомагати та дають кредит в 1 мільярд доларів під 0,00000001% річних. Окрім цього, я внесла пропозицію до парламенту і дуже дякую народним депутатам за підтримку мого проекту – тепер за поганий реп ви можете отримати адміністративний штраф. Так, я не забула своє передвиборче гасло «Роби вогонь або інакше ніяк».

Я і надалі буду продовжувати своїм кулеметним флоу пробивати старі стіни корупції та брехні, щоб одного дня жителі Європи подумали: «А можливо, мігрувати до України?» Всім піс, пау!

Олег Винник

Кохані мої вовчиці та їхні (смеется) вовчики. Рік минув неймовірно швидко. Але кожного дня я перечитував сотні ваших листів, і приємно усвідомлювати, наскільки ваша підтримка сильна. Разом ми зможемо звернути гори, виграти Греммі, забезпечити 10%-е зростання ВВП та організувати більше моїх безкоштовних концертів.

Ми закінчуємо добудовувати ще одну резиденцію, щоб там влізли всі ваші подарунки, адже коридорами Банкової вже просто неможливо ходити)

Бережіть себе та не забувайте: наступний рік пройде так само швидко, як і цей, а ви знову не встигнете мене запросити на корпоратив. Тому поспішайте!

***

А если ты все же не хочешь слушать обычные поздравления, а желаешь где-то затусить на Новый год, то можешь отправляться в ночной клуб Atlas и вживую посмотреть на Fontaliza, Latexfauna и YUKO. Хотя чего на них смотреть, врывайся в космический новый год! Больше информации в фейсбук-ивенте, билеты еще остались здесь.

Уже в следующий понедельник нас всех ждет полет в космос и много веселья, танцев, шампанского, прекрасного настроения и…

Опубліковано Atlas Четвер, 27 грудня 2018 р.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь