Спецпроєкти

5 книжок, які не соромно читати в метро

Ховаєте очі та затуляєте книжку долонею, щоб ніхто не побачив на обкладинці напис “Алхімік”? Не хочете виглядати школярем-анархістом із жовтогарячою палітуркою Паланіка? Спеціально для вас відібрали 5 книжок, які можна сміливо діставати в метро – інші пасажири прийдуть у захват.

Вінсент Бульозі “Helter Skelter. Правда про Чарльза Менсона”

Про страшну секту кінця 60-х та її лідера чули всі. У цьому році виходить художній фільм “Так сказав Чарлі”. Щоб дивитися його з розумінням контексту, читайте “Helter Skelter”. Автор книжки – прокурор Вінсент Бульозі (у деяких перекладах – Бугліозі), який вів справу Менсона і знав усі подробиці розслідування.

Не приховуємо – вам буде страшно. І пасажирам, що скошуватимуть очі у вашу книгу – також.

Любко Дереш “Архе”

Книжки Дереша подорослішали, як і він сам, стали повільнішими та мудрішими. Але є якась магія у ранніх сируватих творах. Звичайно, найвідоміший з них – “Культ”, проте наше серденько належить “Архе”.

Беріть з собою до метро, читайте та визначайтесь для себе, чи є там посилання на Кінга та Пелевіна (або це прошуки ворогів).


Джером Селінджер “9 оповідань”

Якби письменник був живий, зараз святкував би свої 100 років. Ювілей Селінджера – ще один привід про нього згадати та прочитати щось, окрім “Над прірвою в житі”. Мала проза в американського голосу покоління виходила не гіршою, а, можливо, і кращою, ніж великі твори.

Книжка невелика, її зручно таскати в рюкзаку та томно гортати у куточку вагона.

Сергій Жадан “Депеш Мод”

Феєрично смішна та водночас гірка книжка. Намагатися пересказати сюжет немає сенсу – треба просто читати. Якщо хочете тримати в руках щось автентичне, знайдіть видання 2004 року. Вам дістанеться дивна обкладинка, щільні сторінки з нормальним шрифтом та – спойлер – анотація з помилками.

У книзі є ненормативна лексика, тому не сідайте у вагоні поруч з дітьми та бабусями.

Туве Янссон “Все про мумі-тролів”

Це безпрограшний варіант. Ніхто не дорікне вам у поганому смаку, побачивши цю книжку.

Єдиний мінус – повне зібрання творів про мумі-тролів ви навряд чи зможете носити з собою постійно. Обирайте окремі збірочки, бажано з оригінальними картинками. Так, Туве Янссон ще й художницею була класною!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь