Спецпроєкти

Між зрадою та перемогою: журналісти зняли документальний фільм про стан української музики


bit.ua давно вийшов за межі звичайного лайфстайл журналу. Якщо ви уважно спостерігаєте за нами протягом довгого часу, то не могли не помітити декілька наших фундаментальних досліджень, зокрема про українську музику. Так, ми розібралися у феномені популярності Олега Винника, розповідали про радикальні проекти «Території А», про які ви не чули та визначили як Winamp, музичний центр батьків і телефон з midi замінювали нам стрімінгові сервіси. Приємно, що до нашої ініціативи долучились й колеги.

16 квітня український онлайн-журнал про музику СЛУХ презентував фільм власного виробництва «Битва за українську музику: між зрадою та перемогою».

Автори фільму зазначають, що працювали над ним 6 місяців, щоб передати глядачеві резюме історичного розвитку української музичної індустрії, зміни його векторів, виділити проблеми і допомогти всім учасникам знайти для них рішення.

Своїми думками в фільмі діляться продюсери Юрій Нікітін (KAZKA), Михайло Ясинський (Оля Полякова), Олексій Потапенко та Ірина Горова (MOZGI, «Время и Стекло»), артисти Ната Жижченко (ONUKA), Марко Галаневич («ДахаБраха», Oy Sound System), Ірина Горбань («ДахаБраха»), Іван Дорн, саунд-продюсер Євген Філатов (The Maneken), піарник Олександр Варениця («Много Воды»), медіаменеджер Віталій Дроздов («ТАВР Медіа»).

«Український шоу-бізнес існує без малого 30 років. Його будували зокрема люди, які стали героями цієї стрічки. Вони займаються музичним бізнесом майже все життя і знають, як він працює. Кожен із них робить висновки, спираючись на свій досвід до 2014 року та після нього. Їхні думки можуть бути незручними й болісними. Допрем’єрний показ фільму на конференції Kyiv Music Days викликав жваві обговорення в кулуарах. Тож передчуваємо гарячі дискусії в мережі», – розповів головний редактор СЛУХу та продюсер фільму Максим Сердюк.

У фільмі головні герої обговорювали українські музичні премії, телебачення і ЗМІ; українську сцену до 2014 року і після; квоти; перспективи української музики на Заході; гастролі українських артистів у Росії; популярність російського репу серед української молоді; проблеми концертного бізнесу та державну підтримку музичної індустрії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь