Спецпроєкти

Десята річниця смерті Майкла Джексона: чому ми його любимо, незважаючи ні на що


Цього року світ побачила документалка Leaving Neverland, в якій Уейд Робсон і Джиммі Сейфчак розповідають про домагання до них з боку Майкла Джексона. Чоловіки стверджують, що співак учинив сексуальне насильство над ними, коли вони були ще дітьми.

Перевірити, чи кажуть правду Робсон та Сейфчак, ми не зможемо. Але розповісти, чому Джексон залишиться у наших серцях попри всі скандали та інтриги навколо його життя, – це нам під силу.

За що ми любимо Майкла:

За його пісні. Не згадуємо Billie Jean, яка була настільки популярною, що встигла всім набриднути. Краще ввімкнемо його дует із Маккартні Say Say Say або Blood on the Dance Floor. А ще – This Is It, In the Closet, Earth Song, Invincible, Little Susie, Man in the Mirror, Who Is It, Smooth Criminal і ще купу інших.

За пластику. Якщо ви не пробували скопіювати “місячну ходу” або повторити ще якісь рухи Майкла, – вважайте, не жили. Танці поп-короля не були на 100% унікальними, проте він створив стиль, який потім намагалися відтворити тисячі танцюристів (і мільйони звичайних людей, далеких від хореографії).

За кліпи. Спробуйте знайти людину, яку, свого часу, не вразило відео на пісню Earth Song або Remember The Time. Джексон не шкодував часу і грошей на зйомки, тому його кліпи досі дають фору сучасним.

За одяг. Хто ще б зміг надягнути труси поверх штанів і виглядати при цьому органічно? Про блискучі піджаки, довгі білі шкарпетки і незмінний чорний капелюх багато писати не будемо, бо ці речі і так давно стали меметичними.

За дивакуватість. Навіть до черги пластичних операції Джексон і виглядав, і поводився інопланетно. Було у ньому щось нелюдське і надтонке, що притягувало увагу, від чого скаженіли і ридали фанати. Словами це важко пояснити – краще подивитися кліпи і інтерв’ю співака, щоб побачити його дивакуватість і незвичайність на власні очі.

За щирість. Джексон ніколи не халтурив на сцені і викладався цілком, співаюючи і танцюючи щоразу як востаннє. Тому і збирав повні зали і стадіони: концерти Майкла гріх було пропускати.

За його пожертви людству. За те, що він передавав мільйони доларів для 39 благодійних організацій, присвячував пісні трагічно загиблим дітям, боровся із транснаціональними корпораціями і просив людей схаменутися. За композиції One More Chance, You Are Not Alone, We are the World, які давали надію, коли її не було зовсім. За все, що він встиг зробити для людей, і за все, що не зміг встигнути.

Munich, Germany – April 6, 2013: Souvenirs of Michael Jackson around a statue of Orlando-Di-Lasso at Promenadenplatz in Munich, Germany in remembrance of Michael Jackson .

Ми любимо тебе, поп-королю.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь