Спецпроєкти

У Києві запустили велоекскурсії Подолом


У столиці запустили велосипедні екскурсії. Перший маршрут пролягає Подолом — двогодинна прогулянка складається з відвідування визначних місць та цікавих фактів про історичні пам’ятки від досвідчених гідів.

Організаторами велоескурсії стали громадська організація  U-Cycle (ГО«Асоціація велосипедистів Києва») та DREAM Hostels Kyiv, який, до речі, є першим в Україні сертифікованим bike-friendly хостелом у Києві.

01/4

«Основною метою було познайомити містян із культурою slow travel на прикладі маленької подорожі містом», — кажуть організатори. Як ми вже розповідали, slow travel означає “неспішне та максимальне занурення у культуру та звичаї іншої країни”.

«Оминути найпопулярніші must see місця, ненадовго позбутися інформаційного тиску та насолодитись вечіркою у колі друзів та нових знайомих. Бо насправді не має значення, де ти відпочиваєш — у Києві чи у Барселоні. Важливо просто вміти якісно проводити свій час, без метушні та страху пропустити усі туристичні споти», — розповідають у DREAM Hostels.

Усі гості разом із досвідченими велотренерами та гідами занурились в історію Подолу та побачили цей район міста з незвичнго для себе боку. Наприклад, проїхались повз найстаріший будинок міста, послухали байки про Мазепу, а також побачили синагогу Розенберга. Усі навчились пересуватись містом на велосипеді безпечно, а вже після екскурсії потрапили на закриту вечірку у затишному дворику на Андріївському узвозі.

01/5

«Новий формат дає змогу поєднати приємне із корисним, велоекскурсію та велошколу із безпеки руху, для розвитку культури велопоїздок в Україні. Таким чином ми допомагаємо людям їздити велосипедом по дорогах безпечно, навчаємо правил дорожнього руху, щоб люди могли виїжджати велосипедом не лише на екскурсії, але й на роботу та у справах по місту», – розповіли в U-Cycle.

Фото: Kirill Vasilev

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь