Спецпроєкти

Як не розкисати і залишатися щасливим/ою 24/7


Коротко – ніяк. На жаль, кожної секунди відчувати чисте щастя не вийде. Але залишатися веселим/ою у більшості життєвих ситуацій і не розкисати остаточно – цілком можливо. Розказуємо про перевірені способи підтримувати необхідний рівень щастя в організмі.

Не порівнюй себе з іншими

Забудь про “комусь ще гірше, ніж тобі”. Зазвичай від згадки про людей, яким взагалі не пощастило, щастя не додається. А від порівняння себе із конкретними везунчиками – тим паче.

У тебе своя доля і свій шлях широкий. Хай тебе мотивують власні бажання та мрії, а не бажання та мрії інших людей.

Більше спілкуйся

Необов’язково щодня писати кільком сотням друзів на Фейсбуці або цілодобово сидіти у Телеграмі, щоб не пропустити повідомлення. Але підтримувати зв’язки корисно і приємно. Нехай з деякими друзями ти бачишся раз на місяць чи навіть рідше – проте вам завжди є про що поговорити, і ви готові допомагати одне одному. Тільки не змушуй себе спілкуватися з тими, хто відверто бісить – гірше без цих людей тобі явно не буде.

Ділися радістю (і не тільки нею)

Друзі і родичі потрібні не лише для того, щоб телефонувати їм, коли зовсім погано. Радісні моменти стануть ще приємнішими у компанії наближчих людей. Тож, якщо у тебе все класно, влаштуй вечірку – хоч у кафе, хоч вдома – і збери тих, кого більш за все хочеш бачити.

Ділитися також приємно і матеріальним: не забувай про подарунки для людей, яких любиш. Робити їх щасливими – безцінно.

Не ігноруй цікаві заходи

Пити вдома холодненьке пиво і слухати записи улюбленого гурту – це, звісно, класно. Але піти на їхній концерт – зовсім інша справа. Емоції від живого виступу в мільйон разів яскравіші, і не варто втрачати можливість пострибати як божевільний/а і горланити пісні, які давно знаєш напам’ять.

Крім концертів, для тебе знайдеться ще безліч цікавих заходів: прем’єра фільму в якомусь артхаусному кінотеатрі, відкриття нового книжкового, виставка робіт відомих французьких художників, вуличний фест тощо. Все це урізноманітнює життя і дає можливість вийти за межі режиму “дім-робота-дім”, від якого якраз найчастіше починають хандрити.

Цінуй власні досягнення

Те, що ти вступив/ла саме туди, куди хотів/ла, маєш всього одного, але вірного друга, і незабаром отримаєш класну роботу – насправді неабиякий успіх.

За зусилля, на жаль, не завжди отримуєш винагороду. Можна багато років опановувати бальні танці, але не потрапити навіть на міські змагання. Сумлінно вчити англійську, але провалити іспит. Бути начитаною і цікавою людиною з класним почуттям гумору, але залишатися на самоті. Тож, коли стараєшся і бачиш результат – радій і не забувай сказати собі, який/а ти молодець.

Залишай позаду те, від чого погано

Стару роботу, від однієї згадки про яку тебе нудить, аб’юзивні стосунки, знайомих-нитиків, недочитані книжки, подаровану кимось жахливу футболку та ще купу непотрібних речей. Коли позбавляєшся від цього тягаря, життя моментально стає кращим у рази. Ти полегшено зітхаєш і відчуваєш, що є місце для чогось нового – мрій, людей, справ та навіть нового щастя.

Зрозумій, що всі твої очікування не виправдаються

Можливо, на побаченні ти не проявиш свою харизматичну та жартівливу натуру, бо помиратимеш від хвилювання, цього місяца не отримаєш премії на роботі, а плани влаштувати тур Європою доведеться відкласти. Це не страшно, а природно: є безліч обставин, які заважають мріям ставати реальністю. І, якщо чесно, зазвичай у кожного з нас забагато мрій та уявлень про ідеальний всесвіт, і всі вони здійснитися просто не можуть. Тож обирай найзаповітніші і працюй над тим, щоб вони з розряду мрій перейшли до життя.

Роби щось для себе

Це не тільки про “їж корисне”, “висипайся” та “обирай роботу мрії”, а й про дрібниці. Відмовитися від туси, на яку насправді не хочеш йти, подивитися кіно для душі (а не задля інтелектуального обговорення із друзями-снобами), виділити кілька годин на тиждень для улюбленої справи. Врешті-решт, просто безцільно полежати у ліжку і повтикати у стелю. Все це – маленькі радощі, які роблять нас хоча б трохи щасливішими. Відмовлятися від них точно не варто.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь