Спецпроєкти

Чому звичайний прийом душу може призвести до смерті


Доктор Том Макін, повертаючись з відпустки, щоразу вмикає воду у душі і вибігає з ванної кімнати на 20 хвилин. Макін не дивак і не марновір – він просто хоче захистити свою родину від легіонел.

Легіонели – це бактерії, які розмножуються у стоячій воді і викликають гостре інфекційне захворювання легіонельоз. Коли душем не користуються декілька днів, бактерії розмножуються у насадках. Якщо не злити воду, а одразу почати митися, можна вдихнути бактерії та захворіти на легіонельоз. Він, у свою чергу, призводить до пневмонії, яка, у деяких випадках, стає причиною смерті.

Легіонели при високих температурах розмножуються швидше, тому особливу небезпеку душі, труби, басейни і садові шланги становлять влітку. Також існує група ризику – це люди, які особливо беззахисні перед цим видом бактерій. До них належать курці, особи з ослабленим імунітетом, діабетики і онкохворі.

Доктор Макін радить: якщо ви не використовували душ протягом 3-4 днів, перед миттям обережно ввімкнути воду і спустити її протягом 20 хвилин. Після цього треба почекати ще 20 хвилин, доки з ванної кімнати не зникне зайва волога.

До речі, у фільтрах кондиціонерів також збирається волога, у якій можуть розмножуватися легіонели. А детально про небезпеку кондиціонерів ми вже писали тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь