Спецпроєкти

10 помилок під час миття голови. Як їх уникнути (та зміцнити волосся)


Товщина та структура волосся – те, що дістається нам у спадок від родичів. Проте, навіть найідеальнішу шевелюру можна зіпсувати неправильним доглядом (не кажучи вже про проблемну). Розглядаємо найчастіші помилки під час миття голови та розбираємося, як захистити пасма і зробити їх здоровими.

Уникати щоденного миття

Нас привчали, що мити голову часто шкідливо. Тому деякі люди із жирним волоссям терплять хоча б пару днів, прикриваючи голову кепкою чи капелюшком. Але мити волосся кожного дня можна, і, у деяких випадках, навіть потрібно. На голові, як і на обличчі, збираються бруд, жир та відмерлі клітини шкіри, які треба змивати.

Щодня мити голову агресивними засобами

Для щоденного використання краще обирати нейтральні шампуні (якщо із волоссям немає серйозних проблем).

Завжди використовувати один шампунь

Волосся “звикає” до складу шампуню, і з часом він стає не таким ефективним. Тож потрібно хоч іноді змінювати засоби догляду за волоссям.

Не розчісувати волосся перед миттям

Розчісування запобігає сплутуванню та випадінню пасм під час миття, тож про цю процедуру не варто забувати.

Розчісувати вологе волосся

Вологі пасма легко пошкодити навіть гребнем із натуральних матеріалів. Варто дочекатися, коли волосся підсохне, і лише тоді розчісуватися/робити укладку.

Лягати спати з мокрим волоссям

Як ми вже згадували, вологе волосся вразливе, і під час сну воно заплутується та ламається. Варто заздалегідь помити голову, щоб вона встигла висохнути.

Недостатньо намочити голову перед миттям

Шампунь краще піниться на мокрому волоссі. Якщо недостатньо намочити голову, є вірогідність переборщити із кількістю засобу для миття.

Намагатися вилікувати посічені кінчики

Бальзами та кондиціонери не відновлять посічене волосся повністю. Вони можуть візуально зробити його доглянутішим. Проте оптимальне вирішення проблеми – зістригти посічені кінчики і запобігти проблемам у майбутньому, підібравши оптимальні засоби для волосся.

Не вивчати склад шампуню

Більшість людей, у кращому випадку, читають на етикетці властивості шампуню і обирають його нашвидкоруч. Але краще розібратися у складі і у значенні страшних слів “парабени”, “лаурилсульфат натрію” та “саліцилова кислота” і підбирати засіб для миття голови залежно від власних проблем. Нерідко буває, що шампунь обіцяє вилікувати лупу, проте у його інгредієнтах немає активних компонентів – наприклад, кетоконазолу, клімбазолу, цинку, березового дьогтю тощо, або вони знаходяться наприкінці списку складових (це означає, що відсоток цих компонентів мізерний). Тож не варто довіряти написам “для всіх типів волосся” чи “свіжість 24/7” – краще перевіряти склад.

Сушити волосся гарячим повітрям

Коли люди запізнюються на роботу чи важливу зустріч, вони намагаються швидше висушити голову і вмикають фен на максимум. Це призводить до ламкості, тьмяності, посічених кінчиків і сухості шкіри голови. Краще за все, звісно, якщо волосся висихатиме самостійно. Проте, якщо потрібно швидко його висушити, можна використати фен, але обрати нижчу температуру.

Щоб волосся було здоровим і міцним, варто слідкувати за раціоном, підбирати шампунь, який підходить до типу волосся і шкіри голови, якомога частіше давати йому можливість висохнути самостійно, відмовитися від агресивних засобів для миття і укладки, а, у разі серйозних проблем, вчасно звертатися до трихолога.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь