Спецпроєкти

Яку вулицю іноземні гості вважають серцем Києва? І ні, це не Хрещатик


Видання OZY назвало Рейтарську символічним центром і серцем Києва, околиці якої радять відвідати усім гостям столиці. Вулиця, яка для іноземних гостей могла б здаватися притулком для історичного минулого, відрізняється своєю творчою та невимушеною атмосферою європейської вулички, де зазвичай тусуються молоді креатори, митці та підприємці.

У цьому куточку історичного центру Києва, поблизу якого розташовані кілька іноземних посольств, живуть усі – від дипломатів та інтелектуалів до старожилів, які десятиліттями живуть у «хрущовках». Це одна з найстаріших вулиць Києва, яка виникла ще за часів Ярослава Мудрого. На Рейтарській переважає забудова 19 – початку 20 століття, і це додає їй певної автентичної атмосферності.

Видання зазначає, що знаходячись подалі від мейнстрімних пам’яток столиці, цей район пропонує культурний відпочинок від типово туристичних місць,  а також must-see авторських закладів з креативними концепціями. Саме Рейтарська вулиця відображає, на їхній погляд, українську культурну трансформацію, яка почалась на хвилі Революції Гідності.

У Рейтарської атмосфера, яка притягує молодих підприємців відкривати власні локальні бізнеси. Тут знаходяться відомі для більшості іноземців магазини одягу Riot Division, Kapkan, Syndicate, жіноча перукарня із власним баром Haze, кав’ярні «Зигзаг» та «Каштан», шоурум дизайнерських годинників Zavod Shop, центр експериментального та авангардного мистецтва Plivka, арт-галерея The Naked Room. Тому район Рейтарської – це постійне місце відпочинку для київської молоді.

Відзначають, зокрема, що околиці Рейтарської вулиці сприяють розвитку громади із спільним баченням прогресивної європейської країни. Яскравий приклад – свято вулиці «Район #1 Block Party» організоване місцевими бізнесами, які об’єднуються на один день, щоб перетворити вулицю на святковий простір з діджей-сетами, коктейлями та вуличною їжею. А все для того, щоб об’єднати усіх молодих і талановитих містян та показати, як може працювати громада, надихнути на нові ініціативи, які б сприяли благоустрою таких вулиць як Рейтарська.

«Що б тут не відбувалось, це місце – портрет того, як буде виглядати країна, коли подолає усі проблеми на рівні економіки та політики», – вказує видання. Приклад Рейтарської та людей, які там живуть і працюють, є обнадійливим фактором для інших як у Києві, так і в Україні взагалі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь
Рекомендоване