Спецпроєкти

Найталановитіші актори, які отримали найстрашнішу кінопремію «Золоту малину»


У рубриці «Кіно» на нашому сайті ми постійно знаходимо краще з кращого зі світу кінематографу. Наприклад, 10 кращих фільмів про музикантів чи найцікавіші стрічки, які вселяють віру в людей. Але не всі фільми виходять крутими, та і не у всіх робота акторів радує, як гра Тома Харді у «Бронсоні».

У світі кіно навіть існує премія «Золота малина», якою нагороджуються найгірші кінотвори та ролі шляхом глядацького голосування. Ми вирішили перевірити її номінантів та знайшли достатньо талановитих артистів, які, можливо, встали не з тієї ноги чи щось подібне, під час своїх невдалих зйомок. Ба більше, у списку номінантів премії більше 10 акторів, які отримували і «Оскар», і «Золоту малину».

Кемерон Діас

Дебютом Камерон стала улюблена всіма «Маска». Тоді здавалось, що вона створена для ролі ефектної та спокусливої білявки. Але «Янголи Чарлі», «Всі в захваті від Мері» та «Банди Нью-Йорка» доводять, що Діас можна запрошувати на різнопланові ролі. Втім, в останні роки Камерон все рідше знімається в кіно.

Три її останні фільми датовані 2014-им роком – «Енні», «Хоум відео: Тільки для дорослих» та «Інша жінка». Іронічно, що номінантка на «Золотий глобус», BAFTA та Премію гільдії акторів була одною з головних героїнь 35-ої церемонії «Золотої малини». Вона отримала премію за гіршу жіночу роль та найгірший дует (з Джейсоном Сігелом). І після цього перестала зніматися в кіно. Сподіваємось, це не взаємопов’язані речі.

Аль Пачіно

Великий італійський актор зібрав комплект головних кінонагород світу. Але його колекція не обійшлась і без «Золотої малини». Актор зіграв самого себе у комедії Адама Сендлера «Такі різні близнюки».  Ця комедія вписана золотими літерами в історію «Золотої малини», адже вона отримала рекордні 10 статуеток – в усіх існуючих номінаціях. То ж фани Аль Пачіно можуть себе заспокоювати, що Тоні Монтана отримав свою нагороду скоріше «за компанію», аніж за чесно провалену гру.

До речі, у самого Сендлера 8 номінацій і три статуетки. За цим показником він програє лише Сільвестру Сталлоне, в якого 4 «Золоті малини» за головну чоловічу роль.

Сандра Буллок

Сандра Буллок за один рік встигла осягнути два полюси кінонагород – вона отримала «Оскар» за мелодраму «Невидима сторона» (ми писали про цей фільм тут) і «Золоту Малину» за «Все про Стіва». Це дозволило додати їй в резюме (якщо воно у неї є) досягнення «перша акторка, яка отримала ці дві кінопремії в один рік».

Варто зауважити, що Сандра не послідувала прикладу більшості своїх колег та особисто прийшла на нагородження «Золотої малини», довівши, що тверезо сприймає критику і не проти посміятися над собою. Респект таким людям, будь як Буллок.

Бред Пітт

На щастя, жюрі «Золотої малини» не об’єктивісти і не піддалися на зворушливу посмішку. Хоча, заради справедливості, варто зауважити, що свою «малину» Бред отримав ще на початку своєї кар’єри, до улюблених нами фінчеровських бестселлерів чи «Безславних виродків» Тарантіно.

У 1995-ому році Пітт розділив зі своїм колегою Томом Крузом нагороду у номінації «найгірший кіно-дует» за гру у фільмі «Інтерв’ю з вампіром».

Хеллі Беррі

Гра Беррі у стрічці «Бал монстрів» стала епохальною. Ні, не можна сказати, що це краще, що траплялось з жіночим сегментом за всю історію кінематографу. Але саме Хеллі стала першою чорношкірою жінкою, котра отримала «Оскар» за головну жіночу роль. До речі, саме на тій церемонії свої рекордні 13 номінацій отримала перша частина трилогії «Володар перстнів».

А найгіршою роллю Хеллі глядачі визнали її гру у стрічці «Жінка-кішка». Фільм не відбився в прокаті, має ганебний рейтинг в 3.3 бали на IMDb та, як наслідок, отримав 5 номінацій на «Золоту малину» і врешті забрав 4 нагороди, зокрема і як найгірший фільм.

Леонардо Ді Капріо

У 2016-ому році Лео зняв своє прокляття і нарешті отримав довгоочікуваний «Оскар». Таким чином він потрапив і до плеяди акторів з «малиною» і «оскаром». Тільки ганебну премію Ді Капріо отримав за 17 років до «Легенди Х’ю Гласса».

У 1998-ому, через рік після виходу легендарного «Титаніку» актор зіграв двох братів у стрічці «Людина у залізній масці». Це дозволило йому потрапити до номінації «найгірший дует», яку він і виграв. А через 2 роки Лео обмежився лише номінацією за гру в драмі «Пляж».

Мадонна

Культова Мадонна найбільш комерційно успішна співачка в історії за версією «Книги рекордів Гіннесса». Продажами альбомів та пісень вона поступається лише The Beatles, Елвісу Преслі і Майклу Джексону. А на гастролях більше збирають лише The Rolling Stones і U2. Тобто, вона найприбутковіший сольний артист сьогодення.

Але це не всі рекорди королеви поп-музики. З кінематографом у Мадонни не так гладенько – вона рекордсменка за кількістю «Золотих малин». У неї їх 5 і ще одна номінація. Вона отримувала премію у 1986-ому, 1987-ому, 1993-ому, 2000-ому та 2003-ому, обмежившись лише номінацією у 2001-ому році.

Невідомо куди дивився культовий Гай Річі, але вражаючий безкінечний список нагород Мадонни вщент розбиває негатив від якихось нещасних 5 «Золотих малин». Тим паче, що один з фільмів, де Мадонна отримала «Золоту малину» знімав саме режисер «Рокнролли» та «Великого куша».

Роберто Беніньї

Беніньї – один з найвидатніших італійців у кіно. А ця нація дала немало оскарівських лауреатів. Втім, саме Роберто отримав декілька державних нагород в Італії після того, як здійняв фурор у світі кіно. Він став виконавцем головної ролі, режисером та сценаристом нині культового «Життя прекрасне», отримав гран-прі в Каннах і забрав два «Оскари» на 71-ій церемонії вручення кінонагороди.

А вже через рік його «Піноккіо» повністю провалився в прокаті і отримав номінацію на найгірший фільм. Картина не перемогла, а от сам Беніньї забрав головний приз у номінації «найгірший актор».

Шерон Стоун

Шерон Стоун була одним з перших секс-символів телебачення нашого дитинства в «Основному інстинкті». А от друга частина провалилась у прокаті настільки, що кінотеатри зняли її з прокату через 17 днів після прокату. Критики погано сприйняли стрічку, а глядачі нагородили Шерон «Золотою малиною» і оцінили фільм в 4.3 бали на IMDb.

Це стало другою нагородою акторки в цій премії. До цього вона ще перемагала у 1994-ому році (в одній з них грала з головним невдахою «Золотої малини» Сільвестром Сталлоне). І двічі опинялась у гонці за нагородою за спиною Мадонни.

Марлон Брандо

Скільки ви знаєте кінопремій? З великою ймовірністю вона є в арсеналі Марлона Брандо. Але наприкінці своєї кар’єри актор втратив свою могутність та опинявся на вустах глядачів скоріше не через свою гру, а через скандали.

Один з найвеличніших акторів за всю історію кінематографа до нагороди отримував декілька номінацій. А свою статуетку зміг отримати за роль доктора Моро у майже однойменному фільмі. Стрічку нещадно розгромили критики, а на сьогодні її рейтинг складає незвичні для Брандо 4.5 на IMDb. Неочікувано, як для виконавця головної ролі однієї з найкращих стрічок за історію людства.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь